Diversen

Internationaal: Rijders reageren na eerste RMEC Salbris


maik1

Maik Barten / DD2 / Zanardi

“Ik vertrok dinsdag middag samen met Ingo Schepers richting Salbris. Daar aangekomen werd de tent opgebouwd en zijn we naar het hotel gegaan. Woensdag kon er amper getraind worden door de wisselvallige weersomstandigheden. Tijdens de vrij training van donderdag ging het meteen goed en ik zette zeer snelle tijden neer op de mooie baan van Salbris.”

“Vrijdag begon de dag droog maar in de middag begon het te regen, maar de regen zette niet door en toen de DD2 aan het tijdrijden begonnen was de baan droog. Ik zette de 2e tijd op de klokken en het hele team was daar zeer tevreden mee.”

“Op zaterdag werden de drie series verreden, De eerste serie werd ik tweede vlag achter Leroy Poulter. De tweede serie starten ik samen met Wesleigh Orr, die samen met Morgado en Poulter tot de wereld top mag worden gerekend. Ik had de kopstart maar werd door Wesleigh terug verwezen naar de tweede plaats, maar ik gaf niet op en zat constant bij Wesleigh op zijn bumper. Ik draaide zelfs nog de snelste tijd, maar kon Wesley net niet terug pakken.De speaker Ken was vol lof over de mooie verreden race van Wesleigh en mij! In de derde serie reed ik onbedreigd naar de tweede plaats. Dit betekende dat Wesleigh Orr op pole postition stond van de prefinale, voor mij en Morgado.”

maik2

“Zondag begon zo als voorspeld met regen. Mijn kart werd aangepast aan de regen maar ik wist dat het moeilijk zou worden in de regen, ik had namelijk amper kunnen trainen met de MOJO regenbanden. Tijdens de start wist ik meteen de kop over te nemen van Wesleigh. Maar ik had moeite om in mijn ritme te komen en verspeelde een paar plaatsen aan de meer ervaren rijders. Ik zakte terug naar een vijfde positie. Na 11 van de 13 ronden verreden te hebben kwam ik terug in mijn ritme en reed ik zelfs de snelste tijd in de regen. De wedstrijd was echter net te kort om nog terug te komen naar voren.”

“Ik had het volste vertrouwen dat het in de final met 15 ronden goed zou komen. Echter, vlak na de start merkte ik meteen dat mijn motor stotterde. Ik moest noodgedwongen toezien dat iedereen mij al gepasseerd was voordat er uberhaut gestart was. Ik geef nooit op en toen ook niet. De regen viel met bakken naar beneden en behaalde toch nog een 20ste positie van de 34 met een stotterende motor. Het was natuurlijk een teleurstellen resultaat, maar ik heb samen met mijn team kunnen laten zien tot waar wij in staat zijn. Ik wil graag Ingo & Jos Schepers van Schepers Racing Belgium bedanken en natuurlijk ook mijn monteur Wim en zijn Vader, Moeder, Opa & Oma voor de goede steun!”

Meer dan 1300 foto's op Carpy.nl Photo Events
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet