Diversen

Internationaal: Rijders reageren na eerste RMEC Salbris


indy1

Indy Dontje / Senioren / Energy
“Woensdag: Ik had 2 weken niet gereden, en mocht weer rijden voor het EK. De eerste trainingen voor de lunch gingen eigenlijk super, ik was snel. Maar na de lunch kreeg ik wat motor problemen en kon de tijden niet draaien die de top deed. Toen pakte we een ander chassis, wat ook niet beter ging dus we hadden de volgende dag veel te doen.”

“Donderdag:Ik moest deze dag goed de kart aanvoelen want we hadden gister wat problemen met de kart. Gelijk de eerste training nadat we wat aanpassingen hadden gedaan aan de kart, ging ik gelijk snel de tijden waren goed. Over de hele dag gezien zat ik er gewoon weer bij.”

“Vrijdag: De dag begon eigenlijk al weer met verhalen over het weer dat het met onze kwalificatie ging regenen. Maar de 2 non-qualifing practice waren gewoon droog en de eerste ging eigenlijk gewoon niet goed want de meeste stonden op nieuwe banden en ik op oude banden. Dus ik was een beetje zo rond de 20ste plaats te vinden waar ik niet blij mee was. Toen kwam het grote moment dan moet je knallen en de eerste waren beetje half nat, half droog. En wij hadden een beetje een droge baan en ik stond in de kwalificatie op een 15e plek wat niet zo slecht is, en ik dacht dan van ja dan sta ik toch rond plek 20. Maar nee het geluk zat niet mee er werd in elkaar geschoven, waardoor ik helemaal op blaadje 2 kwam te staan en in de series rond plaats 18 mocht starten wat erg balen was.”

indy2

“Zaterdag:De warm-up ging niet echt goed, we hadden droog weer afstelling want we dachten dat het droog zou zijn. Dus ging niet zo goed. De 1e serie was ik erg over te spreken het was een goeie serie ik lag op een gegeven moment zelfs 5e , maar een andere jongen reed me van de baan, waardoor ik 9e werd in deze serie. De 2e serie ging ook super goed, ik werd deze serie 7e. De 3e serie ging iets minder werd 10e maar we waren over de tijden erg te spreken er waren 4 mensen in de 1:01 tijden en ik zat daar ook bij. De laatste serie was een K.U.T (kwaliteit uitermate teleurstellende) serie. Ik ging bij de start de lucht in daarna ging ik om en reed iemand anders over mij heen en werd 21ste .De volgende dag zat ik in de finale en mocht starten als 20ste .”

“Zondag: De warm-up ging super, ik werd 5e ik reed achter Ben Cooper aan en dan zag je toch dat we er gewoon goed bij zitten. Maar toen kwam het moment de pre-finale het werd een gok tussen regenbanden of slicks. Dus er was veel paniek in paddock en toen we op het punt stonden om te starten was het droog toen we ons eerste rondje af hadden werd het nat. Maar goed, ik stond dus op slicks en reed van de 20ste in de 1e ronde gelijk naar de 7e plaats maar het geluk zat niet mee het begon te regenen. Ik werd er daarna ook nog afgezet en werd 24ste in de pre-finale. De finale ging helemaal niet goed. Ik stond op een gegeven moment zelfs17e maar een kamikaze Belg reed me van de baan en werd 28ste . Helaas was dit een k*t week die we snel moeten vergeten. We waren wel snel maar gewoon de pech hadden.”

“Ik wil wel even mijn monteur Frankie bedanken en mij coach Harry en het team voor de gezellige week.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet