Diversen

Internationaal: Rijders reageren na eerste RMEC Salbris


joey1

Joey van Splunteren / Senioren / Kombikart
“We kwamen woensdagochtend op de baan en het regende. Ik ging redelijk goed en zat wel bij de top 10. Normaal ga ik nooit goed in de regen maar sinds ik uitkom voor Kombi Kart is dat veranderd! Donderdag was het eindelijk droog en dachten we dat we een van de snelste waren. Dit was zo in het begin, maar toen de baan helemaal droog was kregen we problemen. We kwamen op het rechte stuk als snel vier kart lengtes te kort. Later op de dag kwamen we erachter dat het niet aan de motor lag, maar aan de kart.”

“Vrijdagochtend regende het weer en zat ik er weer redelijk bij. De kwalificatie was ook nat en ik was grotendeels de snelste rijder op de baan. De baan droogte echter steeds meer op, waardoor de andere rijders snellere tijden konden neerzetten. In de laatste ronde had ik last van verkeer, waardoor ik uiteindelijk derde in me groep stond. Uiteindelijk klasseerde ik me als negende.”

“De series gingen redelijk, en ik nam bewust geen risico’s. Ik kon het nu redelijk in het droge bijhouden waarbij de laatste serie het mooiste was in een groep van 13 waar ik continu bezig was met inhalen en verdedigen. In de vier series behaalde ik een vierde, tweede, vijfde en derde positie.”

joey2

“Zondagochtend was ik het snelste en ging het super op een droge baan. Voorafgaande aan de pre finale, tijdens het monteren van de banden, begon het te spetteren en soms was het droog. Er gingen 14 rijders op regenbanden en de rest op slicks van start. Ik wilde ook op regen, maar het team besliste anders. Ik moest als zesde starten, en lag de eerste drie ronden tweede. Toen het ging regenen na vier ronden was het over met de pret, ik werd 18de en vierde van de rijders op slicks. In de finale had ik weer een goede start, lag meteen twaalfde en reed nog even op plek zeven maar mijn voorremmen lieten me in de steek en viel hierdoor terug. Uiteindelijk werd ik negende van de totaal 90 deelnemers!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet