Diversen

Internationaal: Rijders reageren na eerste RMEC Salbris


"Zondag, finals day. Voor vandaag was er 100% kans op regen voorspeld, maar voor de herkansing was het nog droog. Ik had een goede start vanaf p5 en kwam als 3e de eerste bocht uit. De nummers 1 en 2, Daniel Rochford (AUS, 2e in pre-finale van World Finals 2007 bij de Junioren) en Michael Andersson (S) waren langzamer dan ik en ook nog met elkaar in gevecht. Ik passeerde eerst Andersson en een paar rondes daarna ook Rochford. De leiding heb ik de rest van de race niet meer afgegeven en ik won dus de herkansing en was alsnog geplaatst voor de pre-finale."

"Ik mocht de pre-finale als 29e starten. Het was een chaos in de pits voor de aanvang van de race, omdat net toen iedereen slicks op zijn kart had gemonteerd, het begon te regenen. Iedereen wisselde toen naar regenbanden, maar tegen de tijd dat die erop zaten was het alweer droog. Uiteindelijk vertrokken in de pre-finale 10 man op regenbanden en de rest op slicks. Wij stonden op regenbanden. De eerste paar rondes leken we fout gegokt te hebben: slicks waren sneller en de lucht was niet zo donker dat het leek alsof het weer ging regenen. Toch begon het in de derde ronde te regenen en één voor één gingen jongens op slicks de baan af. Ondertussen maakte ik samen met teamgenoot Bart van Os (6e in herkansing) goede progressie door het veld. Ik lag 8e nadat ik Christopher Lock (GB), die ook op regenbanden stond, had ingehaald. Alleen als ik 8e zou finishen in de pre-finale, zou ik de finale vanaf de ongunstige buitenkant moeten starten. Ik liet Lock weer passeren en finishte als 9e. Ondertussen waren enkele toppers die de verkeerde gok qua bandenkeuze hadden gemaakt, ver teruggevallen. Onder andere Ben Cooper (GB), Mats v/d Brand en Martin Pierce (GB) hadden geen gelukkige pre-finale gehad."

jack2

"De finale was na een aantal hoosbuien wel zeker weten een natte race. Ik startte als negende en tot aan de tweede bocht ging alles goed. Toen kreeg ik een tik van achteren en verloor ik 3 plekken. Opzich niet heel erg, maar de volgende bocht kreeg ik weer een tik en bleef ik met mijn voorbumper haken achter iemand anders zijn achterbumper. Tegen de tijd dat die weer los was, lag ik rond plek 25. Natuurlijk was dit enorm balen, maar ik had veel werk aan de winkel en besloot er niet aan te denken. De kart lag weer helemaal niet goed, maar ik kon toch een aantal plaatsen winnen. Na een tijdje kwam ik terecht bij Indy Dontje en Mats v/d Brand. We hadden met z’n drieën erg mooie positiewisselingen. Even ging ik nog de baan af, nadat Dontje en ik elkaar raakten. Hierdoor verloor ik drie plaatsen, maar die waren al gauw weer goed gemaakt. Dontje en ik konden wat weglopen bij de mannen achter ons, maar na een paar rondes werd hij rondgetikt toen hij iemand anders wou inhalen. Ik kon nog een aantal plaatsen winnen, maar de kart lag zo slecht dat ik op een gegeven moment niet verder kwam dan p17. Hier ben ik uiteindelijk ook gefinisht."

"De pre-finale was dus helemaal niet slecht gegaan, maar de finale was vooral dankzij de derde bocht een drama geworden. Erg teleurstellend na een week wel snel te zijn geweest. De volgende Euro Challenge is in Wackersdorf. Vorig jaar was het daar prachtig weer en ging ik ook erg hard (Pre-finale: 8e, Finale: 7e). Hier gaan we dus ook met veel vertrouwen naar toe en hopen we het resultaat van vorig jaar te kunnen evenaren of zelfs te verbeteren."

"Eerst is er aankomend weekend echter nog de 2e Chrono race in Eindhoven. Vorig jaar finishte ik hier als 3e bij de Max Junioren. En na de eerste race in Spa, waar een podiumplek zeker mogelijk had kunnen zijn, zullen we nu weer voor een top-3 resultaat gaan."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet