Diversen

Internationaal: RMEC: Podium voor Joossens, Hoevenaars en Kroes in Salbris!

zo1

In de stromende regen zijn de finales zojuist verreden in Salbris. Het resultaat is maar liefst drie podia verdeeld over de Junioren, Senioren en DD2 klassen. Mike Joossens greep in zowel de pre-final als final overtuigend de zege. Peter Hoevenaars kende een ijzersterk weekend en werd beloond met een derde positie in de Junioren klasse. Dennis Kroes kwam deze week door problemen moeizaam op gang maar kwam fantastisch terug op een derde podium positie in de DD2 klasse. De overige winnaars zijn: Christophe Adams (Masters), Axcil Jefferies (Junioren) en Leroy Poulter (DD2).

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis

Update:
Videobeelden online op RaceWorld.TV

zo3

Junioren – Hoevenaars beloond met podium
De pre-final van de Junioren klasse werd verreden op een natte baan. Jeffries nam al snel de leiding over van Korjus en even later was het Alarcon die het veld aanvoerde en deze leidende positie niet meer uit handen gaf. Hoevenaars verloor in een gevecht een aantal plaatsen, viel terug naar P9 maar klom op naar een uiteindelijke zesde positie, net achter Korjus. Net hierachter bevond zich een ander Nederlands groepje. Vera Paauw, Kevin Gubbels, Giovanna Boontjes en Milan Dontje streden om de laatste plekken in de top 10. Erica van Zuijlen was erg rap onderweg, maar wilde teveel en spinde. Boontjes moest van Zuijlen ontwijken, verloor hierdoor veel plekken maar kon door. Erica moest de pre-final teleurstellend in de achterhoede afsluiten.

De final werd wederom onder zeer natte condities verreden. Toni Alarcon – die de prefinal op zijn naam schreef – kende pech en sloot final als laatste af. Ook het sterke optreden van Milan Dontje werd niet beloond in de finale. Dontje spinde en viel uit. Erica van Zuijlen reed ijzersterk naar voren en herstelde zich van een laatste positie naar P12! Peter Hoevenaars greep in de vierde ronde de derde positie in kon deze in het verdere verloop van de wedstrijd consolideren. Vera Paauw volgde Hoevenaars en nam een knappe vierde positie in beslag. Jefferies won de finale met ruim 2 seconden op Josh Webster.

zo4

Senioren – Joossens als een vis in het water: oppermachtig!
De bandenkeuze in de pre-final vormde de sleutel tot succes of verlies. Valk voor de wedstrijd had het even kort geregend, maar de baan was zeker nog niet nat genoeg voor regenbanden. Onder andere Mike Joossens nam de gok om wel op regenbanden te vertrekken en dit pakte goed uit. Rond de vierde ronde kwam het met bakken naar beneden en Joossens reed oppermachtig naar de overwinning. Niek Vos daarin tegen vertrok wel op slicks en viel ver terug. Naast Joossens konden ook Bart van Os en Jack Swinkels profiteren van de situatie. Beide Intrepid rijders kwamen uit de herkansingen maar streden zich geweldig naar een zevende en negende positie.

De finale was wederom prooi voor Mike Joossens. Christopher Lock had het nakijken op de tweede positie en Ben Cooper sloot de dag af als derde. Bart van Os behield zijn zevende positie en kan tevreden terug kijken op afgelopen week. Joey van Splunteren finiste als negende terwijl Niek Vos zich weer iets wist te klimmen naar een viertiende plek. Swinkels had het ditmaal in de regen iets lastiger en eindigde als 17de.

Masters – Morgado moet toch toegeven aan Adams
Het zag er de hele week al naar uit dat Morgado met twee vingers in zijn neus de overwinning zou pakken in de Master klasse. Oppermachtig in de kwalificatie en series dat hij was, werd hij verschalkt door de Belg Christophe Adams in de final.

zo2

DD2 – Kroes hersteld zich fenomenaal
De pre-final zag er schitterend uit voor Danny Brand, Dennis Kroes en Maik Barten die respectievelijk een tweede, derde en vijfde positie wisten te behalen. Leroy Poulter won de pre-final op ruim vijf seconden. Poulter gaf in de final de leiding niet uit handen en het zag er tot vlak voor de finish er naar uit dat Dennis een tweede positie in beslag zou nemen. Twee ronden voor de finish was het echter toch Wesleigh Orr die deze positie overnam. Desalniettemin leverde dit Dennis Kroes een verdiende derde podium positie op. Ramon Hannink verbeterde zichzelf ten opzichte van de pre-final met een plek en sloot de dag af als zesde, net voor Danny Brand. Voor Maik Barten verliep de finale een stuk minder gelukkig. De Zanardi rijder viel terug naar een 20ste positie.

Uitslagen 1e RMEC Salbris

Foto's op Carpy.nl

Eerdere nieuwsberichten:
29-03 Nederland goed door prachtige series in Salbris
28-03 Nederlanders kansvol voor series na wisselvallige kwalificatie
27-03 RMEC: Update vanuit Salbris (foto's)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet