Diversen

Internationaal: RMEC: Nederland goed door prachtige series in Salbris

za1

Salbris stond vandaag in het teken van de altijd lastige series. In tegenstelling tot voorgaande dagen was het vandaag prachtig weer met temperaturen van ruim 15 graden. De Nederlandse rijders wisten goed stand te houden en waren veelal voorin te vinden.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis

za5Junioren
Het TKP koppel Korjus en Hoevenaars begonnen de series waar zij gisteren gebleven waren. Een ruime 1-2 gaf vertrouwen voor de rest van de dag. In de derde heat greep Hoevenaars dan de overwinning en boekte Boontjes, Pot en van Zuijlen een knappe zesde, zevende en achtste positie. In heat zes was Hoevenaar eigenlijk voor het eerst deze week buiten de top 2 te vinden en sloot deze serie af als vierde. Maar weer waren het de Nederlandse deelnemers die in de top 10 heersten. Kevin Korjus was de grote overwinnaar in het klassement. Axcil Jefferies werd tweede voor Ryuya Fujie. Peter Hoevenaars sloot de dag af als vierde, Milan Dontje zeer knap als zesde. Overige resultaten zijn: Pot (11de), Gubbels (12de), Rietveld (13de), Boontjes (16de), Zuijlen (17de), Paauw (18de), Damiano Ciapponi (35) en Danny Vroegindeweij (40).Senioren
Er waren wel vier Nederlandse rijders voorin te vinden tijdens de series, maar het was alleen Mats van den Brand die een serie op zijn naam kon schrijven. Van Splunteren, Joossens en Vos deden het allemaal zeer verdienstelijk in de top 3. Jack Swinkels kende de pech van een lekke band als gevolg van een crash tijdens een van de series. In het klassement ging Ben Cooper aan de leiding gevolgd door landgenoot Christopher Lock en Martin Pierce. Mats van den Brand eindigde als 5de voor van Splunteren (6), Joossens (8) en Vos (9). Wie naast de Nederlanders nog zeer het vermelden waard is, is de Belg Nicolas Claes. In de kwalificatie had Claes een lekke band, begon elke serie vanaf de laatste startplek en kwam in elke serie terecht in een crash. Toch presteerde Claes het om zich te plaatsen voor de herkansingen!

za3.jpg

za4.jpg

DD2

Na een enigszins teleurstellende kwalificatie van Dennis Kroes begon de zaterdag goed. De Warming up was goed voor een vierde tijd, wat vertrouwen gaf voor de series. De eerste serie werd gewonnen door Leroy Poulter op de voet gevolgd door Maik Barten. Ramon Hannink eindigde als zevende, gevolgd door Kroes en Vasterman. Maik Barten kende een erg goede dag. Het resultaat in het klassement van vandaag was dan ook een zeer verdiende tweede positie. Wesleigh Orr won en zal de eerste startrij morgen delen met Barten. Ook Danny Brand kan zeer tevreden terug kijken op vandaag met een 5de positie. Hannink en Kroes eindigde als 12de en 13de.

Master

Cristiano Morgado was onverslaanbaar bij de Masters. De Zuid Afrikaan won elke serie en wordt in het klassement gevolgd door Colin Davis en Jerome Bourquard.


LIVE TIMING
Foto's op Carpy.nl

Eerdere nieuwsberichten:
28-03 Nederlanders kansvol voor series na wisselvallige kwalificatie
27-03 RMEC: Update vanuit Salbris (foto's)Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet