Diversen

Internationaal: RMEC: Nederlanders kansvol voor series na wisselvallige kwalificatie

vr1

Vandaag stonden de kwalificaties centraal in Salbris waar de eerste ronde van de Rotax Max Euro Challenge verreden wordt. Na de getimede vrije trainingen werden de kwalificaties in groepen verreden. Door wisselende omstandigheden was ‘geluk’ een belangrijke factor voor een goede klassering.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis

Junioren
De kwalificatie van de even groep werd onder volledig droge condities verreden. De oneven groep startte ook op slicks, maar na 4 ronden begon het te regenen. Dobla rijder Milan Dontje presteerde het om binnen dit geringe aantal ronde de snelste tijd in de oneven groep te noteren en ook Rietveld en van Zuijlen deden goede zaken met een respectievelijke 4de en 5de positie. Het Team TKP koppel Kevin Korjus en Peter Hoevenaars maakte in het klassement de dienst uit in de Junioren klasse. Korjus greep met een snelste ronde van 1:04.351 de pole voor Hoevenaars. De Nederlandse rijders in de top 10 zijn; Milan Dontje (5de), Giovanna Boontjes (7de) en Roderik Pot (10de).

vr2

Senioren
De Senioren rijders gingen van start op regenbanden. De rijders werden onderverdeeld in drie groepen, waarin de laatste groep een aanzienlijk voordeel hadden van een drogere baan. De pole tijd in groep S1 was 1:16.182, in groep S2 1:15.206 en groep S3 1:14.464. Door dit grote tijd verschil is het klassement aangepast en greep Christopher Lock de pole positioning voor Mike Joossens. Joey van Splunteren behaalde een negende positie. Overige Nederlandse resultaten in de top 20 zijn: Niek Vos (11de), Mats van den Brand (13de), Jack Swinkels (19de)

vr3.jpg

DD2
De even groep in de DD2 klasse had de keus tussen slicks of regenbanden. De beste keus bleek slicks waardoor grote verschillen ontstonden. Onder andere voor Dennis Kroes - die van start ging op regenbanden - resulteerde dit in een teleurstellende kwalificatie met een 22ste positie. De Deen Dennis Ladefoged greep uiteindelijk pole voor Maik Barten die de verwachtingen op dit moment meer dan waar maakt. Ook Ramon Hannink en Danny Brand kenden met een 6de en 8ste positie een sterke kwalificatie.

vr4

LIVE TIMING
Foto's op Carpy.nl

Eerdere nieuwsberichten:
27-03 RMEC: Update vanuit Salbris (foto's)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet