WSK

Internationaal: Unieke prestatie Nyck de Vries tijdens WSK La Conca

In het Italiaanse Muro Leccese op het circuit La Conca vond dit weekend de aftrap plaats van een nieuwe editie van de WS Karting Series. De serie kent dit jaar totaal zes ronden die verreden worden in Italië, Spanje en Frankrijk.

KF1
Tony Kart en Vortex beginnen dit seizoen waar ze vorig jaar geëindigd zijn. Teamgenoten Will Stevens en Gary Catt maakten in zowel de pre-final als de final volledig de dienst uit en grepen respectievelijk de eerste twee podium posities. Jack te Braak - die samen met Ramon Kuipers als enige Nederlander uitkwam in de KF1 klasse - presteerde het de finale als derde af te sluiten. Kuipers, die uit de herkansingen moest komen sloot de finale als 29ste af. Marco Ardigo eindigde als negende, vlak achter Davide Forè.

KF2
Dylan Davies, dit jaar uitkomend voor Keijzer Racing, redde de series niet en dus was het Ruben van Kampen die als enige Nederlander het moest gaan doen. Op slechts twee plaatsen redde van Kampen de herkansing niet. De Pre-final en final werden gewonnen door Aniello Smarrazzo. Paolo de Conto eindigde in de finale als tweede voor Jack Harvey.

KF3
Nyck de Vries had een ongekend goed weekend in La Conca. Het weekend begon al fantastisch met een pole position tijdens de kwalificatie. De Vries greep de pole met ruim 2 tiende op de nummer 2. Om aan te geven hoe uniek deze prestatie is; de eerste 73 rijders zaten binnen 1 seconden. Jorrit Pex sloot de kwalificatie af als 20ste. De series werden een makkelijke prooi voor Nyck de Vries en won ruim voor Aaro Vainio en Mackenzie Taylor in het klassement. Minder gelukkig waren de series voor Pex (32), Nigel Fisher (63), Joey Elkerbout (70) en Beitske Visser (72). Een derde positie van Jorrit Pex in de herkansing zorgde er echter nog voor dat hij kon deelnemen aan de finale.

Over de finales kunnen we vrij kort zijn. Nyck de Vries reed oppermachtig en greep beide overwinningen. In de pre-final was het verschil ruim 5 seconden, in de finale was 2 seconden het verschil. Jorrit Pex sloot de finale af als 26ste.

KF1
Uitslag series
Herkansing
Pre final
Final

KF2
Uitslag series
Herkansing
Pre final
Final

KF3
Uitslag series
Herkansing
Pre final
Final

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet