Diversen

Diversen: Terugblik op karting seizoen 2007


terugblik_4

.. waarin Nederlandse top talenten uitermate goede zaken deden op internationaal niveau. Danny Bleek schreef de Franse titel KZ2 op zijn naam. Thomas Knopper won het prestigieuze Europees Kampioenschap KZ2 met naast zich vice Europees kampioen Danny Bleek. Ook in de ‘jongere’ klassen was er succes. Jorrit Pex, Dylan Davies en Chantal van Haandel kwalificeerde zich in Genk voor het Europees Kampioenschap KF3 te Sarno. Jack te Braak kende wederom een goed seizoen. Te Braak opereerde sterk in het Duits Kampioenschap en sloot zijn succesvolle seizoen onlangs af met een vijfde positie in Macau. Achter de heren Ardigo en Catt en prestatie van formaat.

.. waarin het niet veel scheelde of Ricardo Romkema trok weer het Wereld Kampioenschap Rotax naar zich toe. In de laatste bocht moest hij zijn leidende positie uit handen geven en eindigde op een tweede positie. Jack Swinkels schreef het Chrono Kampioenschap op zijn naam en presteerde ook in Al Ain sterk. Met een vierde positie was Jack de beste Nederlander in de Junioren klasse. Ook voor de overige Nederlandse Rotax rijders gold een succesvol seizoen. Podia op Europese kampioenschappen waren meer regel dan uitzondering.

terugblik_5

.. waarin de NAB een prachtig evenement neerzette in het Duitse Kerpen. Voor het eerst kwamen alle klassen bijeen om te strijden voor de Nederlandse titel. Een groot succes, met het gevolg dat volgend jaar maar liefst twee van deze evenementen op de kalender staan, op volgens vele de mooiste circuits van de omgeving, Kerpen en Genk.

terugblik_6

.. waarin de Nederlandse kartbanen zwaar onder vuur lagen door de gemeente, provincie en milieugroepen. Kartbanen Uitgeest en Amsterdam zijn hierdoor verdwenen. Respectievelijk voor de redenen ‘woningbouw’ en ‘waterberging’. Vooral laatst genoemde kartbaan was onverwacht en een enorme teleurstelling voor menig rijder in Noord Holland. De reistijd voor ‘een dagje trainen’ is hiermee verlengd tot ruim een uur langer. Ook kartbaan Venray lag onder vuur. Beperkte ‘lawaai uren’ per week waren het gevolg en het circuit zal uit eindelijk moeten verplaatsen. Kartbaan Strijen kan voor alsnog geen Winterkampioenschap 4-takt ontvangen, de provincie gaat niet akkoord met een dergelijk kampioenschap vanwege het ontbreken van een vergunning. Een markant detail: deze vergunning is er wel voor de 2-takt.

Het was een jaar met vele hoogte punten én ook diepte punten. Komend jaar staat er een druk race seizoen op veel rijders te wachten. Op naar een nieuw – net zo mooi – kartseizoen 2008. Namens de redactie karting AUTOSPORT.NL een fijne jaarwisseling toegewenst en een sportief, snel en gezond 2008!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet