Diversen

4-takt: Eerste D4SF Wintercup, de weergoden hielpen een handje


Negen Rookies aan de start, en wat voor een Rookies. 6 rijders die nog niet eerder een wedstrijd gereden hadden. De “oude” Rookies, Jordy Bens, Sander Jensch en Jeanneau Esmeijer mochten zich hier de oudgedienden noemen. De kwalificatie van start en Jordy Bens slaat toe. Pole position voor hem dus, op korte afstand gevolgd door Sander Jensch. Tymo Harmsen verrast Janneau Esmeijer door de derde plek voor zijn neus weg te kapen. Vijfde wordt Gijs busser, gevolgd door Michael den Herder, Huub Delnoij, Jan Rebel en Sem Wolfs. Het veld gaat van start voor de prefinale. Het is wederom Jordy Bens die de kop pakt, maar de hele manche heeft hij Sander Jensch in zijn nek zitten. Slechts 15 honderdste van een seconde scheelt het aan het einde van de manche in het voordeel voor Bens. Derde wordt wederom Tymo Harmsen die een sterke wedstrijd rijdt.

In de finale heeft Jordy Bens zich in de strijd van de kop van het hele veld gemengd en gaat vol de strijd aan met Finn Kooiman en Colin de Graauw. Ze rijden met zijn drieën weg van de rest van het veld. Bens wint glansrijk de finale en daarmee de dag. Tweede op respectabele afstand wordt Sander Jensch. Janneau Esmeijer stelt orde op zaken en pakt, zoals het bij zijn status als ervaren Rookie hoort, de derde plaats veilig.

winter_3
Finn Kooiman greep de zege in de Cadet klasse

Vier MiniBriggsen aan de start. Twee nieuwe namen. De kampioen van vorig jaar naar een andere klasse, Dennis Borger en Donald Brugman in de winterstop. Colin de Graauw met een frisse motor, Jack Stuivenberg weer goed aanwezig. Een mooi veld. In de kwalificatie laat een gedreven De Graauw zien dat hij kan racen. Overtuigend zet hij de pole position tijd neer. Slow starter Jack Stuivenberg weet zich naar een tweede plek toe te rijden. Achter hem vechten twee nieuwkomers, de Panamese (ja, het wordt een echt internationaal veld) Luis Ramirez en de kleine Kirsten Heikoop uit wie derde gaat worden. De beide rijders van Kids Karting School DeFabrique, ondersteund door het Carwin Racing Team racen alsof hun leven er van af hangt. Ramirez wordt derde, Heikoop vierde.

In de prefinale is De Graauw weg, en hoe. In navolging van zijn vriend en voormalig concurrent De Bulldog scheurt hij naar voren in het veld. Hij wint overtuigend de prefinale. Stuivenberg went nog aan het ietwat gladde circuit en rijdt beheerst naar een tweede plek toen. De onderlinge strijd tussen Ramirez en Heikoop wordt beslist in het voordeel van Ramirez.

De finale. De Graauw is weg en De Graauw blijft weg. Hoewel zijn voorsprong aan het einde van de finale kleiner is als in de prefinale wint hij afgetekend. Stuivenberg wordt knap tweede, gevolgd door de kleine Luis Ramirez die in zijn eerste wedstrijd op het podium komt.

Daguitslag

Cadet Kids

1. Finn Kooiman
2. Max Lieftink
3. Sam Kuitert

Rookies

1. Jordy Bens
2. Sander Jensch
3. Janneau Esmeijer

Mini Briggs klasse
1. Colin de Graauw
2. Jack Stuivenberg
3. Luis Ramirez


RK 1 Klasse en World Formula Junior
Vier RK1’s aan de start. De enige dame in het veld laat zien dat ze echt kan sturen. Haar vader ziet aan de kant met een lach op zijn gezicht hoe Nikki Mooren de pole pakt. Op ruim een halve seconde achterstand gevolgd door Marco Jonkers. Jan van Dieren weet de derde plek op te eisen. Debutant Jarno Zalmstra wordt vierde. De prefinale gaat van start, voor de start is het wachten op Nikki Mooren. De arme Nikki zal niet aan de start verschijnen. Karten is en blijft een mechanische sport, en deze manche start de motor niet. Marco Jonkers profiteert en wint overtuigend de tweede manche. Jan van Dieren wordt knap derde.

In de finale worden de rollen echter omgedraaid. Een getergde Nikki Mooren stelt in de eerste rondes orde op zaken. Geen mankement zal deze snelle dame van haar dagoverwinning afhouden. Een voor een zien haar mannelijke concurrenten haar voorbij stuiven. Als ze op de eerste plek ligt consolideert ze haar positie op een professionele manier. Marco Jonkers is de hele manche in gevecht met een World Formula en legt beslag op de tweede plek. Derde wordt Jan van Dieren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet