Diversen

Internationaal: Ringelberg over World Finals “net buiten top 10 door haperende motor”

wf_ringelberg_1

Vrijdag 23 november vertrokken Jim Ringelberg, Emiel Land & Robert-Jan Jansen naar Dubai om deel te nemen aan de Grand Finals in Al Ain. Jim Ringelberg heeft zich dit jaar gekwalificeerd door 2e te worden bij de Chrono in de klasse DD2.


[Onboard met Jim Ringelberg op Al Ain, zie volgende pagina]

“Na een vlucht van 7 uur kwamen wij om 6 uur plaatselijke tijd aan op de luchthaven van Dubai. Na enige tijd voor de douane gewacht te hebben zaten we al snel in de huurauto en kon de tocht beginnen. Eerst zijn we door Dubai gereden, en dat was zeer indrukwekkende ervaring. Een grote bouwput, maar wel heel mooi. Toen richting Al Ain gereden wat zo 120 km van Dubai was. Eenmaal ik Al Ain aangekomen op zoek gegaan naar het sportcomplex waar de kartbaan gelegen was. Toen we daar arriveerde mochten we het complex nog niet op, dus zijn we er maar even omheen gelopen. De eerste indruk was zeer goed, een uitgestrekte baan met een paar lange rechte stukken en een paar snelle doordraaiers. Toen richting ons ressort gereden waar we de gehele week zouden overnachten, en tot onze grote verbazing was het een prachtige villa met alles erop en der aan.”

“Later in de middag weer naar Dubai gereden om te “stappen” en daar eenmaal aangekomen, veel van de stad gezien, alleen geen echte uitgaansgelegenhedeneden dus zijn we maar een ijsje gaan halen in de Hagen-Das. Na nog wat rond gereden te hebben in Dubai waren weer naar Al Ain vertrokken.”

“Zondag 25 november naar de baan gegaan om ons in te schrijven, en de baan te bekijken. Nadat we de karts hadden bekeken die indrukwekkende opgesteld waren maakte we onze ronde over de baan. De baan was prachtig aangelegd met kleine hoogte verschillen en prachtige inhaalmogelijkheden. Het is een snelle baan met 4 lange stukken en een paar knijpende bochten. Na daar een paar uur daar rond gelopen te hebben zijn we later die middag naar Abu Dhabi vertokken. In Abu Dhabi op zoek gegaan naar het nieuwe Formule 1 circuit, en daar eenmaal aangekomen was het nog een grote zandvlakte. Een kleine teleurstelling dus zijn we via Dubai weer naar Al Ain gereden.”

wf_ringelberg_2

“Maandag 26 november begon het echte werk. In de ochtend kregen we de loting voor de karts, en wij kregen kart 29 toegewezen. Toen kon het sleutelwerk beginnen. We hebben de gehele kart nagelopen en opgebouwd volgens onze visie, en de veranderingen aan de set-up gemaakt. Dinsdag 27 november konden we eindelijk beginnen met rijden! We hadden 2 sessies die dag en tijdens de sessies was de baan nog behoorlijk zanderig dus was het moeilijk om te zeggen hoe we ervoor stonden. Maar het gevoel was goed dus vol vertrouwen gingen we naar woensdag toe.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet