Diversen

Internationaal: World Finals: Korjus, Russell en Quellette grijpen titel

De Rotax World Finals editie 2007 zit er weer op. Dit jaar konden de Nederlanders het succes van 2006 in Portugal niet herhalen, maar het verschil was minimaal. Jack Swinkels greep net naast het podium in de Junioren klasse en werd vierde. Ricardo Romkema verdedigde zijn wereld titel op een manier zoals nooit eerder vertoond. Het scheelde één bocht of Romkema won ook deze editie de Rotax World Finals. Korjus (Junioren), Russell (Senioren) en Quellette (DD2) zijn de Wereld Kampioenen Rotax Max van 2007.

Junioren: Kevin Korjus wereld kampioen
`Nét niet!´ zal Jack Swinkels denken in het vliegtuig terug naar Nederland. De Intrepid rijder won het Chrono Kampioenschap en klasseerde zich daarmee voor de World Finals. Ondanks een relatief lastig begin van deze week sloot Swinkels de wereld kampioenschappen in Dubai uitstekend af. Een derde positie in de pre-final en een vierde in de final is een resultaat om trots op te zijn. Kevin Korjus greep naar de wereld titel gevolgd door Ryuya Fujie en Caleb Williams. Indy Dontje reed zich nog vanuit de herkansing naar een 17de positie wat de race spirit van de talentvolle Dobla rijder nog eens benadrukt. Mats van den Brand leek na de series de grootste kanshebber op de titel maar door pech werd de Nederland uiteindelijk terug geworpen naar een 20ste positie.

Senioren: Romkema verliest titel in laatste bocht
Hoe Ricardo Romkema zijn wereld titel deze week verdedigde is onwaarschijnlijk. Een unieke prestatie waar het één bocht scheelde of Romkema noteerde een tweede wereld titel op rij. Ricardo Romkema kwam als vierde uit de series, eindigde als derde in de pre-final en greep al snel de kop in de finale. De Brit Benjy Russell gooide roet in het eten en greep de wereld titel. Verdiend, dat wel. Russell reed een uitstekende wedstrijd en kwam vanaf een vijfde (!) positie. De landgenoot van Russell maakte het podium compleet. Mike Joossens, vice wereld kampioen 2006, viel uit. Nelson van der Pol werkte zich op naar een elfde positie. Van Bergeijk eindigde als 20ste in de finale, Nick Lindeman werd laatste.

DD2: Quellette overtuigend Wereld Kampioen

De Canadees Pier-Luc Quellette wist overtuigend de titel te grijpen in de DD2 klasse. Quellette won alles wat er te winnen viel en kwam met een verschil van ruim 2,5 seconden over de streep van de finale. Morgan Riche volgde voor Makoto Kubo. Pieter Scheefhals kende een sterke finale en werkte zich elke ronde weer verder op naar voren. Scheefhals kwam vanaf een 13de positie, passeerde onder andere drie Nederlanders en eindigde op een achtste positie. Jim Ringelberg reed enige tijd op de achtste positie, maar kon deze niet vast houden en viel iets terug tot net buiten de top 10. Danny Brand kende problemen en viel terug vanaf P9 in de pre-final tot P25 in de finale. Teleurstellend voor Danny Brand die een uitstekende week in Al Ain kende! Dennis Kroes had het zwaar tijdens de beide finales vandaag. Uiteindelijk eindigde Kroes op een 22ste positie.

Resultaten World Finals 2007 Al Ain

Foto's 25/11
Foto's 26/11
Foto's 27/11
Foto's 28/11
Foto's 29/11
Foto's 30/11 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet