Diversen

Internationaal: World Finals: Laatste series en herkansingen

Voor de Wereld Kampioenschappen Rotax Max, die gehouden worden in de woestijn van Abu Dhabi te Al Ain, stonden vrijdag de laatste series op het programma gevolgd door de herkansingen. Welke 34 rijders plaatste zich per klasse voor de finals op zaterdag?

Vrijdag: Series
Indy Dontje behaalde vrijdag een 15de positie in de laatste serie. Indy kwam hiermee uit op een 41ste positie in het klassement en moest later op de dag herkansen. Mats van den Brand noteerde wederom een serie overwinning terwijl Jack Swinkels in dezelfde heat een knappe vijfde positie noteerde. Mats van den Brand wordt uiteindelijk tweede in het klassement, Jack Swinkels zal startten vanaf een 11de positie in de pre-final op zaterdag.

Ricardo Romkema creëerde een goede uitgangspositie voor de pre-final met een tweede positie in de laatste serie. Romkema zal als vierde startten in de pre-final. De twee Britten Mike Simpson en Ben Cooper vertrekken vanaf de eerste start rij. Mike Joossens wist inmiddels zijn weg naar voren te vinden en klasseerde zich als 11de na alle series verreden te hebben. We hebben vaker gezien dat vanaf deze positie nog veel mogelijk is! Jeffrey van Bergeijk en Nick Lindeman moesten later op de dag herkansen. Nelson van der Pol klasseerde zich als 25ste.

De Nederlandse DD2 rijders kende een tweetal goede series op vrijdag en waren waak in de Top 10 te vinden. Dennis Kroes noteerde een achtste positie in de laatste serie terwijl Danny Brand vijfde werd en Jim Ringelberg zesde. Ringelberg komt als beste Nederlander uit de series met een achtste positie in het klassement. Scheefhals zal de pre-final als 17de aanvangen, een positie voor Dennis Kroes. Patrick Vasterman redde het net niet en zal moeten herkansen.

Vrijdag: Herkansingen
De herkansingen vormen de laatste kans voor de rijders om een plekje te bemachtigen in de pre-finals. Er is plek voor 34 rijders in de pre-final en final, de eerste zes van de herkansingen gaan alsnog door. Indy Dontje deed wat van hem verwacht werd en reed zich knap naar een vierde positie. Een plek in de pre-final dus! Sven van Bergeijk klasseerde zich helaas niet. De heren Jeffrey van Bergeijk en Nick Lindeman kwamen zeer overtuigend uit de herkansingen en behaalde een 1-2tje! In de DD2 klasse was het Patrick Vasterman die in de herkansingen terecht kwam. Voor Vasterman was echter geen plek in de finals gegund.

Live Timing (let op drie uur tijdverschil)

Foto's 25/11
Foto's 26/11
Foto's 27/11
Foto's 28/11
Foto's 29/11
Foto's 30/11
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet