Diversen

4-takt: Verslag 7de Kings of Karting te Emmen

Een verrassend groot deelnemersveld tijdens de laatste Kings of Karting wedstrijd van dit seizoen. Dertig teams die het slechte weer trotseerden en aan de start stonden op kartbaan Pottendijk in Emmen.

Tekst: PR

Op zaterdag waren de meeste deelnemers al aanwezig voor training. Ook die dag waren er perioden met buien en stond er veel wind. Gelukkig waren de vooruitzichten voor zondag ongeveer hetzelfde, zodat er aan de afstelling in principe weinig meer hoefde te veranderen. In verband met de vroege start van de race op zondag, was de verkoop banden parkc-fermé al op zaterdag geregeld. Ook de inschrijving werd door de meeste teams op zaterdag bezocht.

In verband met de afstand die de meeste teams moeten rijden naar Emmen en het feit dat de zon met dit soort weersomstandigheden snel ondergaat, hadden we besloten de wedstrijd om 10.00 uur te laten starten. Zo kon ook iedereen weer bijtijds richting huis. De startopstelling geschiedde door middel van de algemene tussenstand waarbij de eerste 12 teams werden omgedraaid. De nieuwe teams moesten achteraan starten.

En er waren nogal wat nieuwe teams. Een tweede team van Koene Racing met de bekende rijders Ronald Loenen en John Bruins. Autoverhuur Michaelis Racingteam met Bas Bisschops en Kevin Hoogendoorn. Beide heren hebben dit jaar deelgenomen aan het Sprintkampioenschap. AGR Racing, dit team is afkomstig van Chrono, evenals Cepat Kalong, deze race samengevoegd met Davey Spelde van NL Racing. Speedsport Holland met Edward Terol en Europees Kampioen KZ2 Thomas Knopper. Laatste nieuwe team: Len’s Favorieten. Dit team is een gelegenheidsteam, maar wij verwachten hun volgend jaar best nog wel een keertje aan de start van een endurance wedstrijd. Zij hebben zich opperbest vermaakt. En natuurlijk hopen wij dat alle nieuwe teams zich ondanks de regen, wind en kou hebben vermaakt en zien ze graag terug tijdens het winterkampioenschap of in het nieuwe seizoen.

Om 10.15 uur werd de race gestart. De maximale rijtijd was vastgesteld op 70 minuten. Het werd inmiddels droog, maar de baan was nog te nat om met slicks te gaan rijden, en dus begonnen de teams de aanvang van de race met regenbanden.Na verloop van tijd werd de baan droog en begon het wisselen van de banden. Pech voor het team van Speedsport Holland/3K tussen het eerste en tweede uur: zij komen zo hard in de banden na een aanrijding met een ander team dat de kart niet meer te repareren is om de wedstrijd voort te zetten. Nog een uitvaller in deze periode is het team van Kombikart Ekart. Zij moesten de race staken na 96 ronden wegens koppelingsproblemen. Ook veel pech voor het nieuwe team AGR Racing. Bij de start waren er al problemen, echter weten ze de zes uren wel uit te rijden. Ook problemen voor C2N Racing 2. Tussen het vijfde en zesde uur zijn zij uitgevallen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet