Diversen

Diversen: Foto's en uitslagen Monteursrace Genk (update)

monteurs_2.jpg

Traditioneel rond dit tijdstip van het jaar is de Monteursrace te Genk. Een mooie gelegenheid voor veel rijders om hun rol te wisselen met hun monteurs die zich een jaar lang hebben ingezet voor de behaalde resultaten. Er werd dit weekend gereden in vier klassen; Rotax Max, ICC, 100cc en de veteraren.

Foto's: Bert Smilda (gallery)


Een regenachtig weekend zorgde er voor dat een groot deel van de wedstrijd als ‘wet race’ werd verreden. In de middag verdwenen de wolken zorgde de zon voor een opdrogende baan. Bij veel rijders ontstond hierdoor veel twijfel over de banden keuze. Een uiteenlopende keuze voor slicks of regenbanden bleek beslissend en zorgde voor veel verandering in de eindresultaten.

De start van de eerste race van de Rotax Max klasse verliep niet zonder problemen. PCR Rijder Koen van Dun kwam naast de baan en raakte hierbij een official die hij niet op tijd kon ontwijken. De official is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Bert Nelissen, gestart vanaf de tweede positie, verloor veel plaatsen en werd uiteindelijk slechts tiende. Anthony Kremers kende een serie goede manches. Kremers verloor veel bij de start maar kon zich toch als twaalfde klasseren. Ook Richard Beukema was goed op weg. In de tweede manche reed hij vanaf een 22ste naar een zevende plaats, maar viel in de finale terug naar een 24ste positie. Koen de Wit reed in de finale vanuit het middenveld naar voren. Mede dankzij een goede start greep de Wit naar de overwinning voor David van Rykelen en Koen Lemmens.

monteurs_1

De 100cc klasse kende een matige opkomst met slechts elf rijders. Aan de kop van het veld was er vooral strijd tussen Bruno Cabooter, Massimo Petralia en Xavier Nijs. Uiteindelijk won Nijs voor Petralia en Cabooter.

Walter van Lent reed mee in de ICC klasse en was voornamelijk te vinden in het middenveld. De derde race reed van Lent een uitstekende wedstrijd en noteerde een derde podium plek. Erik van de pas pakte bij de eerste twee manches een tweede en derde plek, maar viel door een matige derde race terug naar een vierde positie. Erwin Marse reed continu erg sterk en greep twee maal naar de overwinning en tevens het dagklassement ruim voor Jonathan Dhaese.

In de veteranen klasse werden zeer uiteenlopende tijden verreden. In deze ‘klasse’ werden met verschillende type motoren gereden. Jurgen de Block won uiteindelijk voor Rene Bosman en Emiel Cypers.

monteurs_3

Max
1. Koen de Wit
2. David van Rykelen
3. Koen Lemmens
4. Björn Bourgonjon
5. Devin Stas

ICC
1. Erwin Marse
2. Jonathan Dhaese
3. Claude Bal
4. Erik van de Pas
5. Wim Verwijmeren

100cc
1. Xavier Nijs
2. Massimo Pertralia
3. Bruno Cabooter
4. Michael D’Hoker
5. Sebastien Morel

Veteranen
1. Jurgen de Block
2. Rene Bosman
3. Emiel Cypers
4. Paul Verkroost
5. Jeroen van der AA


monteurs_4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet