Diversen

Diversen: Timothy van der Bijl op weg naar de autosport

timothy_2

Timothy van der Bijl is bij velen bekend als succesvol 125cc Vortex ROK rijder. Halverwege het seizoen bracht Timothy een tijdje door in Engeland, waar hij de eerste kneepjes van het autosport vak leerde. De trip naar Engeland leverde Timothy uiteindelijk een twee daagse test op in een Formule Renault, die onlangs plaats vond op het circuit van Zandvoort.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis


Van der Bijl is al een behoorlijke tijd actief in de kartsport. Vanaf zijn zesde jaar was Timothy al met de kartsport verbonden en ruikt nu na 11 jaar voor het eerst aan de autosport. In de afgelopen 11 jaar werd van der Bijl meerdere malen vice kampioen in onder andere de ICA Junioren klasse. Afgelopen jaar was van der Bijl heer en meester in de Vortex ROK klasse en schreef hij het Nederlands Kampioenschap op zijn naam.

timothy_1Halverwege het seizoen vertrok van der Bijl naar Engeland, waar hij mee ging met teambaas David Sears van het GP2 team Super Nova. Timothy leerde hier alles over het afstellen van een auto en hoe je met data werkt. Ook bracht van der Bijl tijd door in een F1 simulator. Aan de hand hiervan heeft David Sears een test geregeld bij AR Motorsport. De test in een Formule Renault verliep uitstekend. Ronald Heiligers (team baas AR Motorsport) was dermate onder de indruk dat Timothy waarschijnlijk eind november wederom plaats zal nemen in een Formule Renault.

Hoe volgend seizoen eruit gaat zien is voor Timothy van der Bijl duidelijk “In december test ik Formule BMW. Volgend jaar is het de bedoeling actief te zijn in deze klasse. Naast mijn autosport activiteiten zal ik de kartsport nog niet definitief vaarwel zeggen.”
Timothy doet verslag van zijn Formule Renault ervaringen op Zandvoort:

“Woensdag zou het gebeuren. Eindelijk in een Formule auto rijden! Om 8.30 moesten we op het circuit zijn ik had goed geslapen en was der helemaal klaar voor. Het weer was ook goed, geen regen en de zon kwam soms zelf door. Vandaag stond een test in een Formule Renault 1.6 bij AR Motorsport op de planning. De 1.6 is een kleinere uitvoering van de 2.0, maar om voor de eerste keer met een Formule auto te rijden was dit een goed begin.”

“Nadat alles was uitgelegd zou ik beginnen aan de eerste tien ronden. Alles ging goed en ik kon rustig de auto leren kennen. Na tien ronden kwam ik binnen. Wat een gevoel, dat vergeet ik nooit meer. Echt super!”

timothy_7
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet