Diversen

4-takt: Finale Sprintkampioenschap te Emmen

Veel deelnemers hadden de verre reis naar het hoge noorden aangevangen.. Maar niet iedereen was ver van huis. De rijders van kartbaan Leeuwarden hadden eindelijk eens een “thuiswedstrijd” . Voor hen dit keer geen honderden kilometers rijden. Op zaterdag werd er al flink getraind door diverse klasses. Jammer genoeg hebben we de Touch & Go klasse moeten annuleren vanwege te weinig deelnemers. Om die redenen hebben wij besloten om voor deze klasse volgend seizoen geen wedstrijden meer te organiseren. Wel komt er een andere klasse bij, echter weten we op dit moment nog niet welke klasse dat gaat worden. Wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Tekst: PR

Zondag begon de dag koud en ongezellig. Gelukkig kwam het zonnetje nog om de hoek kijken, want op kartbaan Pottendijk staat altijd een frisse wind. In de ochtend was bijna iedereen aan het trainen, inschrijven en de veiligheidskeurig aan het bezoeken. In de cadet klasse een nieuwkomer. Sam IJzerman, Sam komt uit de stal van kartbaan Leeuwarden. Tussen al de cadet rijders weet Sam zich prima staande te houden. Om één uur werd begonnen met de 1e manche van de Cadet klasse. Finn Kooijman heeft zich als Rookie tussen de Cadet rijders Chris van Ruiten en Patrick de Hoop neergezet. Spannende race waarin uiteindelijk Patrick de Hoop de winnaar is van de eerste manche.
Jeffrey van Diggele moet helaas na vier ronden zijn eerste manche staken. In de tweede manche vechten de Cadetrijders Chris, Max en Patrick om de titel. Tussen Max en Patrick is het spannend want dat gaat in de eindstand om de tweede en derde plaats van het kampioenschap. Adam de Vries rijdt ook een prima race. Tweede in de Rookie klasse en vijfde algemeen. De laatste race is altijd het spannendst. De uitslag van manche 1 en 2 is de startopstelling voor de derde manche en Patrick en Chris starten op de eerste startrij. Patrick weet zich naar de eerste plaats te rijden en is daarmee de winnaar van de dag. Chris van Ruiten wordt tweede en Rookie Finn Kooijman weet in het algemeen klassement de derde prijs te behalen. Plaats vier en vijf zijn voor Max Lieftink en Adam de Vries. In de Rookie klasse is hij de dagwinnaar. Adam de Vries wordt in de Rookie klasse tweede en Huub Delnoij wordt derde. Een prima prestatie voor deze rijder aangezien dit zijn derde wedstrijd van dit seizoen is. Ook Stan van Oord en Roel van Ruiten krijgen een mooie beker voor de vierde en vijfde prijs.

Ook in de N4T klasse een nieuwe rijder. Ons alle wel bekend is Syb van de Ploeg van “De Kast”. Syb gaat deelnemen in de RK1 sr klasse. In de RK1 klasse is het close racen. Alle deelnemers zijn flink aan elkaar gewaagd. Pascal Németh houdt de leiding in de eerste manche voor Nikki Mooren. Maar dan komt Johan Haarsma in beeld en zet zowel manche 2 als 3 op zijn naam. Doordat Nikki Mooren in de derde manche als achtste eindigt, gaat Johan Haarsma er met het dagklassement vandoor. Goede prestatie van deze jonge Johan. In de Senioren klasse is het Stefan Meijer die de eerst manche onoverwinnelijk is. Henk Dermois neemt deze taak van hem over en zet de tweede en derde manche op zijn naam. Randy Steenvoorden moet het doen met de derde plaats in het dagklassement. Randy is desondanks Sprintkampioen van het jaar 2007. Helaas moet Syb het onderspit delven van zijn mederijders en hij eindigt als vierde. Na afloop verklaarde Syb dat het niet meevalt om de snelle jongens bij te blijven en fysiek is het ook heel zwaar. Maar twee deelnemers in de Briggs en Stratton klasse. Diverse rijders uit deze klasse zijn overgestapt naar de RK1 klasse. Pascal Notté en Coen Esveld strijden vandaag samen om de eerste en tweede plaats. Pascal neemt de eerste manche en tweede manche voor zijn rekening. De derde manche strijkt Coen met de eer. Met twee overwinningen wordt Pascal de dagwinnaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet