Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Internationaal: Rijders doen verslag van 3e Rotax Mojo Euro Challenge (update3)

matsvdbrand_1

Mats van den Brand “Belangrijke punten binnengesleept”

"We kwamen maandag middag al aan in oostenrijk, omdat ik eerst een vakantie had doorgebracht in Hongarije. De maandag en dinsdag stonden dus vooral in het teken van een beetje luieren en voorbereiden op de wedstrijddagen. Nadat het dinsdagnacht behoorlijk had geregend, was het woensdag ochtend gewoon droog. De trainingen verliepen niet verkeerd en we zaten er met alle TKP rijder goed bij."

"Donderdag was het wat warmer dan woensdag en de baan veranderde constant. Het hinderde ons niet om goede tijden neer te zetten, ook op donderdag waren we voorin te vinden. Mijn monteur Bob Maas en ik zagen het dus wel zitten voor vrijdag.
Voorafgaande aan de vrije trainingen hadden we eerst de briefing. Hier werd alles uitgelegd voor de kwalificaties dag. Voor “race day” zouden ze zaterdag een briefing houden."

"Rond tien uur begonnen de non-qualifying trainingen. De eerste verliep redelijk en had een derde tijd. De tweede training ging weer iets minder en sloot deze af met een achtste tijd.
Toen kwam de kwalificatie, deze begon goed, in het begin was ik de snelste, maar na drie ronden kon ik al niet meer veel harder. Dit eindigde met een 10de tijd in mijn groep en een 13e tijd overall, het zelfde als in Wackersdorf alleen nu mocht ik 3x van p7 vertrekken."

"Zaterdag hadden we eerst een belangrijke briefing, nadat deze voorbij was hadden we nog een vijf minuten een warming-up, en daarna begonnen de series.De eerste serie was geen goede. Er werd veel onder geel ingehaald, tot gevolg dat er een briefing was in de pauze. Ik werd deze serie zevende.
De tweede serie verliep beter, ik had een goede start en was zowat de hele serie in gevecht met Indy Dontje, nadat we eerst het gat na de twee Esten Vann en Talvar dicht hadden gereden, in deze serie werd ik vierde.
De derde serie begon met grote paniek in het parc-fermee, het regende, en de junior serie voor ons hadden hier meer last van en hier waren ook de nodige klappers. Toen de serie begon waarin ik moest rijden spetterde het lichtjes, maar had geen invloed. We hadden alleen wat aanpassingen gedaan aan de kart voor de lichte regen, Ik had een goede start en ging van p7 naar p2, deze plek gaf ik niet meer uithanden. Door de series startte ik in de pre-finale op p5, net zoals in Wackersdorf."

matsvdbrand_2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet