Diversen

4-takt: Kans op podium voor Racing for Holland in Le Mans (update 4)

Kartteam Racing for Holland, bestaande uit de rijders Gerard van der Helm, Job van Steijn, Senna Koolen, Leo Kinnegen en Edward Terol gingen met één doel naar Le Mans: het podium. Edward Terol zal gedurende het weekend live verslag doen van deze unieke en sterk bezette 24h van Le Mans.

Donderdag 5 juli

"Vandaag getest van 09.00 tot 14.00 uur. De meeste teams waren al aanwezig en testte al dinsdag. Na vandaag hebben we de balans van de kart nog niet helemaal op orde. Alle motoren zijn inmiddels getest en we hebben een goede keus voor de wedstrijd kunnen maken. We komen nog zo’n drie tienden te kort op de snelste tijd, morgen volgt een tweede testdag om dit verschil op te lossen."

Vrijdag 6 juli

"Ook vandaag wederom veel getest en veranderd. Het resulteerde tot een betere set-up waarbij we een derde kwalificatie tijd behaalden. Senna Koolen zal morgen de wedstrijd starten."

Zaterdag 7 juli / 16h 30m
"Tijdens de start van de wedstrijd verloren we twee plaatsen. Het resultaat na 1 uur en 45 minuten rijden was een 5de positie. De tweede stint werd verreden door Edward Terol en duurde 2 uur. Hierbij werd de vijfde positie behouden. De balans in de kart is echter niet goed genoeg om de snelste teams te kunnen volgen. Tijdens de volgende pitstops zal er het een en het ander aan de set-up veranderd gaan worden."

Zaterdag 7 juli / 21h 30m
"Mijn tweede stint van 2 uur zit er net op. De veranderingen in de set-up pakten goed uit. Het is nog niet perfect, maar we kunnen het tempo van de kop rijden. Ondertussen zijn we opgeklommen naar een vierde positie. Op dit moment is het de beurt aan Job van Steijn om een stint van 2 uur te rijden."

Zondag 8 juli / 07h 00m

"Na de 2 uur durende derde stint van Edward lagen we nog op een 4de positie op 25 seconden van de derde plaats. Na precies 12 uur gereden te hebben nam Gerard het stuur over. Tijdens deze pitstop zijn er nieuwe banden gemonteerd en een olie controle gedaan. Nog geen half uur later sloeg de pech toe. De transponder verloren we onderweg. Dit koste ons acht ronden! Na de stint van Gerard was het de beurt aan Senna en Job om de 24h van Le Mans te vervolgen."

Zondag 8 juli / 09h 00m
"Tijdens de stint van Job begon de linker motor slechter te lopen. Bij een reguliere stop hebben we de motor verwisseld, Leo nam het stuur over. De snelheid was weer terug in de kart maar we lagen inmiddels op een kansloze negende plek. Het was nog niet gedaan met de pech. De ketting ging er een keer af en de koppeling hield het niet meer vol".

"Met nog drie uur te gaan is er een grote service beurt uitgevoerd. Sporing, bodemplaat boutjes, koppeling, sproeiers en achteras vastgezet. Senna nam het stuur over en liggende op een 11de positie is hij de snelste op de baan."

Zondag 8 juli / finish
"De laatste uren van de race waren we de snelste op de baan. Totdat de achteras opnieuws los kwam. Een half uur voor de finish moesten we helaas opgeven en met legen handen naar huis"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet