Diversen

4-takt: Verslag en tussenklassement 4e Sprintwedstrijd Uitgeest


Weinig deelnemers in de Touch&Go klasse. Nick Schouten heeft grote problemen met de motor en kan daardoor helaas niet aan de start verschijnen. Sven vd Wardt moet ook voor de wedstrijd afhaken. Daardoor bleven er maar zes rijders over. In de senioren wordt Floris de Wit de overwinnaar door alle manches op zijn naam te zetten. In de junioren zet Luuk van den Hengel het dagklassement op zijn naam.

T&G Jr.
1. Floris de Wit
2. Jordi Veldhuizen

T&G Sr.
1. Luuk vd Hengel
2. Jan Bot Jr.
3. Jeroen Wey


In de Prokart klasse ook minder deelnemers dan tijdens de wedstrijd in Venray. De harde kern was wel vertegenwoordigd en daardoor zijn er weer spannende wedstrijden gereden. Kevin Kartracing komt uit op een nieuwe Koene kart, hij rijdt een goede wedstrijd. Een mooi gevecht in alle drie de manches met HIK/Koene, resp. Job van Steijn en Mike Koene. Deze mannen moeten flink doorrijden om Kevin achter zich te houden, en dat lukt in manche twee en drie. De eerste manche komt op naam van Kevin. Ook Steven vd Valk heeft de smaak te pakken, in de tweede manche eindigt hij zelfs als tweede. Uiteindelijk wordt hij derde in het dagklassement. Hierdoor stijgt hij in de tussenstand naar de vijfde positie.

Ageeth ten Brink (Kartingevents) “We hebben genoten van een mooie dag sprinten. Zonder sentimenteel te worden, kunnen wij zeggen dat we al die jaren met veel plezier hebben gereden op dit circuit. Wij zullen circuit Uitgeest volgend jaar missen!”

De volgende sprintwedstrijd zal worden verreden op kartbaan Sloterdijk in Amsterdam op 19 augustus aanstaande.

Tussenklassement

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet