Diversen

4-takt: Verslag en tussenklassement 4e Sprintwedstrijd Uitgeest

Afgelopen zondag werd afscheid genomen van het circuit in Uitgeest. Voor de allerlaatste keer werd er genoten van deze baan tijdens de 4e 4-takt Sprintwedstrijd van dit seizoen.

Tekst: PR (Kartingevents)

Na een hele ochtend getraind te hebben in afwisselende weersomstandigheden, start de eerste manche van de cadet klasse met droog weer. Terug van weggeweest is Tijn Middeldorp. Nadat hij de eerste wedstrijd in Uitgeest zijn pols brak, staat hij na twee wedstrijden weer aan de start. De start levert een kleine vertraging op: Simon Decru is zijn bodyprotector vergeten. Om de veiligheid van de rijder niet in het geding te brengen, wordt de rijder uit de startrij gehaald om zijn ontbrekende bodyprotector aan te trekken. Simon moet hierdoor uit de pitstraat vertrekken. Chris van Ruiten, Patrick de Hoop en Max Lieftink rijden een superspannende race. In de tweede en derde manche komt Finn Kooijman het drietal bijstaan en eindigt uiteindelijk op de derde plek in het algemeen klassement. Na afloop van de eerste manche heeft de wedstrijdleider alle deelnemers en ouders verzameld bij de tijdwaarneming en hen toegesproken over het nut van de bodyprotector op het gebied van veiligheid. Tevens is de betekenis van de gele vlag nog eens uitgelegd aan de rijders.

Cadet
1. Chris van Ruiten
2. Max Lieftink
3. Finn Kooijman

Rookie
1. Finn Kooijman
2. Adam de Vries
3. Joost Bun


Veertien deelnemers in de N4T Jr. klasse. Jeroen Slaghekke gaat er in de eerste manche met de overwinning vandoor. Helaas wordt Johan Haarsma in de eerste manche gediskwalificeerd wegens het negeren van vlagsignalen. In de tweede manche gaat Nikki Mooren er als een speer vandoor en Dylan Wolvekamp rijdt een fantastische race en eindigt als tweede. Achter Dylan neemt Wytze de derde plaats in beslag. De derde manche is een overwinning voor Marco Jonkers, Dylan wordt tweede en Jeroen derde. Het is een spannend gevecht in deze klasse, de rijders zijn zeer aan elkaar gewaagd en daardoor ontstaan er mooie wedstrijden.

N4T Jr.
1. Nikki Mooren
2. Randy Steenvoorden
3. Dylan Wolvekamp

BS Jr.
1. Pascal Notte
2. Coen Esveld
3. Justin vd Valk

N4T Sr.
1. Jan Bakker
2. Marco Jonkers
3. Theo Benniks

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet