Diversen

Internationaal: Team TKP scoort podiumplaatsen tijdens Austrian Masters


tkp_oostenrijk_1

Ter voor bereiding op de later deze maand aldaar te verrijden Euro Challenge, toog Team TKP afgelopen weekend met drie van haar rijders naar Oostenrijk. Op de A1 Speedworld stond een wedstrijd om het Oostenrijks Rotax Max kampioenschap op het programma.


Foto's: VPD/Jenni Wade

Bij de Junioren streden Mats van den Brand en Jack Swinkels mee op de ereplaatsen. Tijdens de races op zondag was de plaatselijke held Daniël Schellnegger voor iedereen te snel en wist de overwinning voor zich op te eisen. Hoewel Van den Brand tijdens de vrije training op zaterdag supersnel was en als tweede de kwalificatie afrondde, kwam hij tijdens de twee heats wat tekort.
Het verschil tussen de uiteindelijke nummers twee en drie, Australiër in Oostenrijkse dienst Steel Giuliana en Swinkels was minimaal. Startend vanaf P3 na de pre-final, lag Swinkels in de finale lange tijd op P2. Met minder dan twee ronden te gaan, raakte Swinkels half naast te baan en zag Giuliana zijn kans schoon. Een aanval van Van den Brand werd door Swinkels afgeslagen. Dat betekende een kwartet Intrepids als snelste Junioren met een keurige podiumplaats voor Swinkels die hier voor het eerst aanwezig was.

tkp_oostenrijk_2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet