Diversen

4-takt: Regen en spanning tijdens vijfde D4SF in Uitgeest (lang)


Prokart en 390, groeiend veld 390’s
Helaas maar 1 prokart in de wedstrijd. Xander Racing. Hij had de tijd van zijn leven in de regen. Het zal geen verrassing zijn dat hij alle drie de manches won.

Jannes van Dijk had in de 390 klasse concurrentie gekregen, en wel van de zusjes Meeuwissen. Valerie en Sophie reden sterk, maar moesten hun meerdere erkennen in Jannes van Dijk, die alle drie de manches te sterk was. Gezien de vele positieve berichten op internet mag verwacht worden dat deze 390 klasse sterk gaat groeien binnen het Dutch Four Stroke Festival.

Daguitslag:

Prokart:

1. Xander Racing

390 klasse

1. Jannes van Dijk
2. Valerie Meeuwissen
3. Sophie Meeuwissen

d4sf_uitgeest_verslag_7

VT 250 klasse, Op volle snelheid op Uitgeest

11 VT 250’s in de vorm van Suter-Vampire en Bilands aan de start van de kwalificatie. De pole is voor Thijs Aan de Stegge. Johan Snip verrast met een tweede plek en de derde plek wordt veroverd door Bart Nuy. De tijden liggen dicht bij elkaar en de onderlinge verschillen wordt geschreven in tienden van seconden.

De start van de eerste manche verloopt niet helemaal vlekkeloos. Ondanks een warmdraaiminuut voor de karts zijn er toch een paar te laat voor de start. Voor Cristian Martens is de race na drie ronden over. 7 ronden later is het ook voor Snip voorbij. Thijs Aan de Stegge verzilvert zijn pole in een klasse manche overwinning. Erachter zijn het Rick van Beek, Bart Nuy en Jan Toussaint die om de derde plek knokken. Jan moet afhaken en Bart Nuy wordt tweede.

Bij de start van de tweede manche blijkt voor Snip de wedstrijd over. Motor kapot. Thijs Aan de Stegge zet zijn opmars voort. Rik van Beek wordt deze manche tweede. De derde plek is zwaar bevochten voor Jan Toussaint, die Bart Nuy nipt achter zich weet te houden.

In de derde manche is het Rik van Beek die Aan de Stegge verschalkt. Die komt er ook niet meer voorbij. Derde is inmiddels Jurgen de Block geworden die Bart Nuy naar de vierde plaats verwijst.

Daguitslag VT 250

1. Thijs Aan de Stegge
2. Rik van Beek
3. Bart Nuyd4sf_uitgeest_verslag_9Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet