Diversen

4-takt: Regen en spanning tijdens vijfde D4SF in Uitgeest (lang)


d4sf_uitgeest_verslag_5

World Formula licht en Zwaar. Eerste RK 1 Kampioen bekend.
De eerste kampioen Chrono 2007 is inmiddels bekend. Dave Bult. Vijf wedstrijden op rij gewonnen betekent dat hij het seizoen in een fluwelen zetel uit kan rijden. De sportieve rijder uit Limmen hoopt nog steeds op concurrentie in de RK 1 klasse.

In de zware klasse World Formula is het Justin Meijerink die, net als in Veldhoven, de pole pakt. Daarachter is het Patricia van Stroe die Dimitri Mom, Simone Bouwhuis en Jerry Lamme achter zich houdt.
In de lichte klasse is Erwin Montfoort van plan zijn zegetocht voor te zetten. In de kwalificatie is hij onbetwist de snelste rijder. De kleine Bossemeijer weet hem te volgen. Ook Eerden heeft er de snelheid inzitten. Derde is zijn plek.
Bij de start van de eerste manche is Mom te laat en moet vanuit de pitstraat starten. Virtueel op een ronde achterstand. Hij weet alle rijders wel te passeren, maar heeft wel de ronde achterstand. Zo weet Justin Meijerink zijn eerste manche te winnen, gevolgd door Simone Bouwhuis,Patricia van Stroe wordt derde.

d4sf_uitgeest_verslag_6

Bij de start van de lichte klasse is Montfoort weg, gevolgd door Eerden. In de derde ronde verschalkt Eerden Montfoort en de beide rijders rijden de rest van de manche bumper aan bumper over het circuit. Dat Montfoorts rondetijden beter zijn maakt Eerden niet uit. Er bij is een, er voorbij is iets anders. Op ruime achterstand volgt Bossemeijer de strijd met belangstelling en stelt professioneel zijn derde plaats veilig.

In de tweede manche is het in de zware klasse er op en er over voor Mom. Hij wint de manche met overmacht Bouwhuis heeft inmiddels haar handen vol om de sterk rijdende Justin Meijerink achter zich te houden. Ze weet haar plek beet te houden en finisht derde.

In de lichte klasse probeert Montfoort bij de start zijn vriend en concurrent voorbij te steken. Zijn monteur heeft echter verkeerd gegokt met tandwiel en bandenspanning en het enige dat Erwin Montfoort kan doen is een ontketende Bryan Eerden volgen. Bossemeijer dicht aan het einde van de manche het gat naar Montfoort nog bijna, maar het is niet genoeg.

Met de start van de derde manche is de baan nu echt helemaal nat. Erwin Montfoort heeft nog steeds geen tandwiel kunnen wisselen als gevolg van een beschadigde motorsteun. Volgen is het enige dat hij kan. Bryan heeft vandaag vleugels en is weg. Mika Bossemeijer wordt wederom derde. Berends, Brugman, Grapendaal, jonker en Vos kunnen alleen maar volgen.

Daguitslag:

RK1
1. Dave Bult (kampioen)

World Formula Zwaar

1. Justin Meijerink
2. Patricia van Stroe
3. Dimitri Mom

World Formula Licht

1. Bryan Eerden
2. Erwin Montfoort
3. Mika Bossemeijer

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet