Diversen

4-takt: Regen en spanning tijdens vijfde D4SF in Uitgeest (lang)


Mini Briggs Klasse; Montfoort wint met mazzel
Vijf rijders aan de start bij de mini Briggs klasse. Dennis Borger nog niet helemaal herstelt, Jack Stuivenberg niet helemaal lekker. Het zou wat gaan worden. In de kwalificatie bleek dat Colin de Graauw het probleem in zijn motor boven water heeft. Normaal gesproken kan Luuk Montfoort het veld domineren, nu echter niet. Hij moet rijden voor wat hij waard is. Pas in de laatste ronde perst Montfoort er zijn poletijd uit. De Graauw derde, gevolgd door de herstellende Dennis Borger.

d4sf_uitgeest_verslag_4

Bij de start van de eerste manche is de polesitter niet goed weg. Hij probeert het in de eerste bochten goed te maken en elimineert daarbij bijna zichzelf en De Graauw. Gelukkig rijden de beide karts door. Montfoort zet de Graauw op ruime afstand. Derde wordt Dennis Borger die tot zijn verrassing de hele wedstrijd in gevecht is met Brugman en Stuivenberg.

In de tweede manche is Montfoort resoluut weg. Een ruim gat naar het groepje achtervolgers. De strijd tussen De Graauw, Brugman en Borger is spannend om te volgen. In het begin rijdt ook Stuivenberg met het groepje mee, maar na een spin heeft hij grote achterstand.

De derde manche gaat van start. Niet alle rijders komen goed weg. Polesitter Montfoort is zelfs als laatste weg. Al snel ligt Montfoort op de derde plaats tot hij zich verschrikkelijk verslikt in de eerste bocht na start-finish. Zijn monteur ziet zijn kart over het heuveltje heen verdwijnen. Toch weet Luuk Montfoort na een paar ronden zijn kart weer op de baan te krijgen. Hij ligt dan inmiddels op een kansloze vijfde plek. Na 9 ronden is het over voor Borger. Hij moet zijn defecte kart teleurgesteld in de pits parkeren. Aan de kop is Stuivenberg inmiddels weg. Beheerst rijden bouwt hij zijn voorsprong ronde na ronde uit. Brugman en De Graauw zijn inmiddels in een fel gevecht gewikkeld. De Graauw weet dat de positie waar hij nu op rijdt niet genoeg is voor de dagwinst. Brugman verdedigt zijn positie met succes en wordt tweede. De Graauw derde, allebei achter de subliem rijdende Jack Stuivenberg. De uitslag is niet genoeg om Montfoort van zijn vierde dagoverwinning af te houden.

Daguitslag:

1. Luuk Montfoort
2. Colin de Graauw
3. Donald Brugman

d4sf_uitgeest_verslag_8
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet