Diversen

4-takt: Regen en spanning tijdens vijfde D4SF in Uitgeest (lang)


d4sf_uitgeest_verslag_2

De start van de tweede manche is qua weer bijna een kopie van de eerste, half-half. Halverwege de race gaat het weer harder regenen. Roel van Ruiten voelt zich op deze baan als een vis in het water en gaat vol de strijd aan met Bas Mulder. Na 8 ronden pakt hij definitief de kop en rijdt naar een tweede mancheoverwinning toe. Bas Mulder is de verrassende tweede gevolgd door Patrick de Hoop. Max Lieftink heeft een incidentje onderweg en valt een paar plaatsen terug.

De Rookies rijden door het hele veld heen. Sam Kuitert is ook in deze manche de onbetwist snelste rijder. In zijn kielzog zit nu Adam de Vries die niet van plan is om veel toe te gaan geven op de kopman. Hij finisht mooi binnen een seconde van de winnaar. Erachter is een groepje Rookies hard in gevecht. Het treintje wordt aangevoerd door het Belgisch duo, Simon Decru en Arne Verbeek. Decru wordt mooi derde.

De derde manche is echt nat. Toch weten de rijders de rondetijden verder en verder omlaag te jagen. Chris van Ruiten rijdt ook de derde manche weer een ijzersterke wedstrijd en weet de manche te winnen. Het gat van ruim vijf seconde met de nummer twee, Patrick de Hoop, zegt genoeg over zijn suprematie. De derde plek is voor Jessie Hemink die Bas Mulder en Max Lieftink achter zich weet te houden. Met zijn drie mancheoverwinningen is het Chris van Ruiten die onbetwist de winnaar van de dag is. Daarachter is het de constant rijdende Bas Mulder die de tweede plaats pakt, gevolgd door Patrick de Hoop.

Ook Sam Kuitert is bij de Rookies niet te stoppen vandaag. Ook de derde manche is voor hem. Ruim veertien seconden voorsprong op de nummer twee, Adam de Vries. Sturgis Lammes weet de Belgische Brigade achter zich te houden en pakt brutaal de derde plek. Net als zijn Cadet Kids collega, Roel van Ruiten, weet ook Sam Kuitert alledrie de manches te winnen en daarmee de onbetwiste overwinnaar van de race te zijn, gevolgd door Adam de Vries. Daarachter is het spannend. Uiteindelijk blijkt Simon Decru de meeste punten te hebben en de derde plaats veilig te stellen.

Daguitslag:

Cadet Kids:
1. Chris van Ruiten
2. Bas Mulder
3. Patrick de Hoop

Rookies:
1. Sam Kuitert
2. Adam de Vries
3. Simon Decru

d4sf_uitgeest_verslag_3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet