Diversen

4-takt: Regen en spanning tijdens vijfde D4SF in Uitgeest (lang)

Voor de vijfde ronde van het Dutch Four Stroke Festival was het rondreizend circus aangeland op het mooie circuit van Uitgeest. Met een beetje weemoed. Aan het einde van het jaar is het over voor dit circuit waar zo veel topcoureurs begonnen zijn. De volgende generatie topcoureurs was inmiddels aangekomen. Een natte dag, dus spectaculaire races.

Tekst: Ronald Montfoort
Foto’s: Heidi Montfoort


Cadet Kids en Rookies, de dag van Van Ruiten en Kuitert
11 Cadet Kids en 10 Rookies aan de start. Op Uitgeest wordt wel eens met vollere velden gereden, maar met 21 karts aan de start mag je spreken van een goed gevuld startveld.
Bij de kwalificatie is de baan gelijk al nat. Toch blijken de rijders zich op slicks in de regen goed thuis te voelen. Bij de Cadet Kids is Max Lieftink de verrassende polesitter. Hij weet Finn Kooijman net achter zich te houden. De derde plek wordt opgeëist door Christian Kuijer.

Bij de Rookies is de pole voor Sturgis Lammes. Hij is ruim de snelste man. Op een halve seconde achterstand is het Adam de Vries die per wedstrijd beter gaat rijden. De derde plek is voor Jordy Bens die Sander Jensch nét achter zich weet te houden.

d4sf_uitgeest_verslag_1

Voor de start van de eerste manche kijkt iedereen vol verwachting omhoog. Wat gaat het weer doen. Regen of droog. Het wordt half-half. Niet dat het de rijders tegenhoudt; de vlag valt en het veld is weg. Max Lieftink lijkt af te stevenen op een mancheoverwinning. Echter, een paar ronden voor het einde stevent Roel van Ruiten hem voorbij en pakt de mancheoverwinning. Achter de eerste twee is het Christian Kuijer die in de laatste ronde Patrick de Hoop voorbijsteekt en de derde plek veilig stelt.

Bij de Rookies is het Sam Kuitert die de rest van het veld op sleeptouw heeft. Simon Decru moet een gat van ongeveer 5 seconden toestaan. Achter Decru is het Sturgis Lammes die er echt alles aan doet om Adam de Vries achter zich te houden. Met een verschil van minder dan een tiende van een seconde slaagt hij er in. Derde dus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet