Diversen

Internationaal: Knopper: “Kostbare punten verloren op het EK in pechvol weekend”


Ik was helemaal klaar voor Race 1 om iedereen te pakken. Ik had een goede start. Er kwam echter iemand van links en van rechts en ze stuurde allebei in. Ik vloog de lucht in en verloor heel erg veel plaatsten. Ik moest dus weer veel mensen gaan inhalen. Na deze inhaalrace ben ik 9e geworden.

Race 2 moest ik starten als 9e. Ik lag na 50% van de race op een 4e plek. Ik was in gevecht met Gianluca Cane. Na een mislukte inhaalpoging van hem kostte het mij 2 plaatsen en hij viel bijna uit. Ik lag nu op een zesde positie. Twee ronden voor het einde ging mijn motor weer vast en had ik geen resultaat. Ik baalde hier behoorlijk van maar het maakte eigenlijk maar drie punten verschil uit in het kampioenschap, dit komt door de twee manches die je verplicht bent om af te trekken.

De kaarten liggen nog open op tafel en er is nog niks verloren. We gaan alles op alles zetten om de winst binnen te slepen in Sarno. Hoe we dit gaan doen mag ik niet vertellen, maar reken er maar op dat we goed voorbereid zullen zijn.

Ik wil Menno Meijers nog feliciteren met zijn vierde positie in race 2! Mijn dank aan het hele team, jammer van het resultaat maar dat gaan we goed maken in Sarno.

Thomas Knopper


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet