Diversen

Internationaal: Knopper: “Kostbare punten verloren op het EK in pechvol weekend”

Vol zelfvertrouwen gingen we naar het Europees Kampioenschap in Varannes toe. We hadden op dit circuit twee dagen getest. Deze test was goed verlopen en we waren heel snel. In de trainingen hadden we het daarom ook goed voor elkaar. Na de tweede training hadden we de snelheid al te pakken. De 3e en 4e training hebben we alleen nog kleine dingen geprobeerd en hadden we nog wat achter de hand voor de kwalificatie.

We hadden eerst de warming-up. Ik was rustig aan het opbouwen toen na een aantal ronden mijn motor vast ging. Ik baalde hier flink van en we moesten als de sodemieter naar TM om die motor te reviseren. Ze konden er nog wel een motor van maken maar het was niet meer de oude… Ik ging met deze motor de kwalificatie in, in de hoop dat de motor nog snel was. Dat was niet het geval en ik verloor hierdoor veel tijd. In de top zaten zeven man binnen één tiende. Ik was hier de laatste van en was overall 10e.

Ik was genoodzaakt om de rest van het weekend met een mindere motor te rijden. Alle series startte ik als vierde en moest hierdoor het uiterste uit de kart gaan halen. Degene die alle manches voor mij startte kon ook nog eens niet starten, ook dat nog. Hij had alle manches een slechte start waardoor ik ook iedere keer slecht weg was. Ik ben in de vier manches, 6e, 5e, 3e en 2e geworden. Dit was goed voor een 8e startplaats in de eerste finale.

thomas_knopper
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet