Diversen

4-takt: Verslag enigzins vreemde Kings of Karting in Venray

Een enigszins vreemde Kings of Karting wedstrijd. Op zaterdag heerst er een enorme stilte op kartbaan “De Peel” in Venray, waar normaal gesproken de motoren lekker aan het ronken zijn, er in de pitstraat een gezellig sfeertje hangt en er serieus gesleuteld wordt. Helaas is dat op de zaterdag voor de 6 uren van Venray niet mogelijk. De gemeente heeft besloten dat de kartbaan in Venray maar zeven uur per week open mag zijn, en die hebben wij nodig om de derde wedstrijd uit het NK Kings of Karting te organiseren. Een paar teams zijn toch op zaterdag gekomen, andere teams komen aan het einde van de dag om de lange reis niet op de vroege ochtend te hoeven maken.

Tekst: Kartingevents

Zondagochtend is het al vroeg een drukke boel. Alles loopt in een strak schema. De inschrijving is na een half uur compleet. De veiligheidskeuring gaat ook geheel volgens schema. Na de rijdersbriefing kan er om 10.00 uur een uur lang gereden worden voordat de wedstrijd begint. De startopstelling geschiedt ditmaal (ivm tijdgebrek) doormiddel van loting. Deze loting zal later in het seizoen nogmaals gebruikt worden, maar dan in omgekeerde volgorde.

Op de laatste startrij mogen Van der Helm 2 en Karting Dynamics plaatsnemen. RAEK Racing en Intermobiel/Nefkens Racing starten vooraan, dit betekent voor deze teams dat zij de volgende race waar de loting gebruikt wordt helemaal achteraan zullen starten.

Koene en HIK/van der Helm starten samen op de derde startrij en rijden snel naar positie 1 en 2. Helaas in het eerste uur weer pech voor de jongens van Orion Racing. HIK/van der Helm weet de eerste plaats van Koene over te nemen en houdt deze vast tot aan het einde van de race.

Nieuw team met gedeeltelijk nieuwe rijders is Sernee Racing. Jordi Timmermans (ex-JB Racing) en Guido Sernee. Guido rijdt dit jaar voor het eerst in het Sprintkampioenschap en maakt hier zijn debuut in de Kings of Karting. En dat gaat ze goed af. Startend vanaf de een na laatste rij worstelen ze zich binnen het uur naar voren om vervolgens als vierde te finishen. Een prima prestatie!

B&B Racing krijgt drie keer een proces-verbaal. Het gewicht is niet op orde en er wordt langer dan 55 minuten gereden, dit kost het team in totaal 11 ronden. HSR Racing rijdt te hard in de pits en krijgt hiervoor 1 ronde aftrek. Ook NL. krijgt een straf van 6 ronden vanwege een te laag gewicht.

C2N/Telematch rijdt een goede race en zij finishen dan ook als eerste team in de Pro klasse.
2. Scuderia Signori
3. HSR Racing
4. Toekan
5. Biposto Racing Team

In de SuperPro/algemene klassement gaat HIK/van der Helm er met de eer vandoor.
2. Koene Racing
3. Speedsport Holland/3K
4. Sernee Racing
5. Van der Helm 2

Het was een spannende wedstrijd op het mooie circuit van Venray. Laten we hopen dat de openingstijden volgend jaar beter zijn en er vaker geracet kan worden. Het is zonde dat er op dit moment van dit circuit zo weinig gebruik gemaakt mag worden.

De eerstvolgende wedstrijd is de 4e wedstrijd uit het Sprintkampioenschap. Deze wordt verreden op de kartbaan Uitgeest. De wedstrijd is op zondag 1 juli aanstaande. In de ochtend is er gelegenheid om vrij te trainen. Om 13.30 uur zullen de eerste manches aanvangen.

De volgende wedstrijd uit het NK Kings of Karting is op 14 en 15 juli aanstaande op het circuit van Hahn. Dit is niet zomaar een reguliere wedstrijd. Dit Race-weekend bestaat uit een 3-uurs race op zaterdag en een 6-uurs race op zondag. Komt allen!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet