Chrono NK 2-takt

Chrono: Zon en regen wisselen elkaar af tijdens de RMC in Kerpen (lang)


Rotax Olympisch
Robert Nieuwenhuys noteerde met een verschil van twee duizendsten van een seconde de pole position voor Edwin van Gerven. De eerste wedstrijd bleek een lastige, de baan was op sommige punten nog erg nat waardoor veel rijders de fout in gingen. Van Rooy, Van de Brink en de snelle dame Mara Wustmans vormden de topdrie op grote afstand van de rest van het veld.
Nieuwenhuys viel terug naar een 20ste positie. In de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Patrick Vasterman nam revanche en reed als eerste over de finish. Mara Wustmans kon heel erg goed volgen en werd tweede, voor Danny van Rooy. Van Nieuwenhuys liet even zien waarom hij de snelste was tijdens de kwalificatie; vanaf een 20ste positie klom hij op naar een zevende plek en noteerde hij de snelste raceronde met een verschil van drie tienden.

verslag_9

De derde en laatste manche gaf een soortgelijk beeld. Vasterman won nipt voor Mara Wustmans. Van de Brink werd derde, met vlak achter zich Robert Nieuwenhuys die wederom de snelste ronde noteerde. Wustmans was de meest constante factor in het geheel en won verassend het dagklassement. Vasterman voert het tussenklassement na vier races aan voor Nieuwenhuys en van Gerven.

verslag_10

Rotax Max DD2
Wederom hevige competitie in de geschakelde Rotax-klasse, DD2. De topdrie in de kwalificatie zat erg dicht bij elkaar. Danny Brand noteerde de snelste ronde in de kwalificatie nipt voor Ringelberg en Scheefhals. In de eerste wedstrijd ging Jim Ringelberg echter de fout in bij de start en werd hij door drie strafpunten wegens een valse start teruggeworpen.
Dennis Kroes had de snelheid er erg goed inzitten, hij klom op naar een derde positie en noteerde de snelste raceronde. Bij de start van de tweede wedstrijd wist Ringelberg in de eerste bocht al gelijk Kroes te verschalken. Scheefhals behield de leiding. Kroes was sneller dan Ringelberg maar bij een inhaal poging raakte zij elkaar met het gevolg dat Ringelberg de wedstrijd moest staken. Scheefhals won ruim voor Brand en Kroes.

Revanche
In de derde wedstrijd nam Ringelberg revanche, en hoe! Een snelste raceronde en overwinning was het resultaat van een knappe wedstrijd van Jim. Scheefhals en Vasterman keken toe vanaf een respectievelijke tweede en derde positie. Het podium bestond uit Scheefhals, Brand en Kroes. In het tussenklassement heeft Scheefhals de leiding voor Dennis Kroes en Jim Ringelberg.

verslag_11

FotogalleryAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet