Chrono NK 2-takt

Chrono: Zon en regen wisselen elkaar af tijdens de RMC in Kerpen (lang)


Rotax Max Senioren
Eigenlijk is het nog onbegrijpelijk waarom de internationale Rotax Max-rijders nog niet massaal de Nederlandse competitie opzoeken met een dergelijk sterk deelnemersveld. Voor de Senioren was het een drukke dag, maar dan met name voor de monteurs. Maar liefst tweemaal moest er op het allerlaatste moment naar regenbanden worden omgewisseld wat voor hectische momenten zorgde.
De kwalificatie werd al onder natte omstandigheden verreden. Sven van Grimmelt voelde zich hierin het beste thuis en greep de pole position voor Jeffrey van Bergeijk en Joey van Splunteren.
De eerste manche werd droog verreden, Mike Joossens kon de wedstrijd goed consolideren voor Nick Lindeman en Ricardo Romkema die zich vanaf een negende positie naar voren vocht. Van Grimmelt en Bergeijk moesten achteraan starten door het te vroeg wegrijden uit de pits, wat betekende dat beide heren zich op konden maken voor een opmars. Zowel Grimmelt als Bergeijk deden dit keurig. Bergeijk had last van een gekneusde pols, maar reed er niet minder om. Grimmelt was de snelste man op de baan.

verslag_7

De tweede wedstrijd was te vergelijken met de start van de kwalificatie. De rijders stonden al opgesteld in de pits, maar door een plotselinge hevige regenbui moest er binnen zeven minuten omgewisseld worden naar regenbanden. Joossens won nipt voor Nick Lindeman en Ricardo Romkema. Useppe van der Heijden behaalde een uitstekende vierde positie.

Weer droog
De derde en laatste manche werd weer droog verreden. Mike Joossens leek aanvankelijk de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken maar verliet even de baan in de bocht voor het opkomen van het rechte stuk en viel hierdoor enkele plaatsen terug. Romkema profiteerde en won voor Nick Lindeman. Maik Barten leek naar een goed resultaat te kunnen rijden, maar werd geëlimineerd door een andere rijder. Nick Lindeman was daarmee degene die constant goed presteerde en daarmee de dagoverwinning behaalde. Het is echter Jeffrey van Bergeijk die de leiding in het kampioenschap overneemt (zonder aftrek) voor Barten en Lindeman.

verslag_8
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet