Chrono NK 2-takt

Chrono: Zon en regen wisselen elkaar af tijdens de RMC in Kerpen (lang)


Mini Max
Kay van Kemenade is tot dusver oppermachtig in de drukbezette Mini Max klasse. Met een verschil van ruim negen tienden van een seconde behaalde de Kombi Kart-rijder de pole position voor Gubbels en Mafait. Van start tot finish voerde Kemenade het veld aan en kwam met een verschil van twee seconden op Gubbels over de finish. Hoevenaars vocht zich naar een derde positie vanaf een zevende startplek.
 
Harde klap
Arthur Hannink beleefde nog een harde klap aan het einde van de wedstrijd. Race twee gaf een soortgelijk beeld. Kemenade won wederom, ditmaal nipt voor Gubbels en Hoevenaars. De competitie onderling was hevig. Vooral het middenveld zag er elke ronde weer totaal anders uit, mede door de wisselende condities op de baan kon er veel ingehaald worden.

verslag_3

De derde en laatste manche werd een bijzondere. De baan was volledig nat en menig rijder vergaloppeerde zich bij de harpin na start/finish. Onder andere Kevin Gubbels kwam in de problemen na de start en werd ver teruggeworpen. Kemenade hield het hoofd koel en won met ruim zeven seconden voor Marijn Kremers en Jos Kiekens. Gubbels kon de schade beperken tot een negende positie. Kay van Kemenade nam met drie overwinningen stevig het dagklassement in handen voor Kremers en Hoevenaars. In de stand om het kampioenschap blijft het nog altijd spannend. Hoevenaars volgt slechts met een achterstand vier punten op klassementsleider Kemenade.

verslag_5

Rotax Max Junioren
Een spannende kwalificatie gaf weer eens aan hoe dicht het veld weer bij elkaar kan zitten in de kartsport. De eerste zes rijders zaten binnen de twee tienden (!!). Met een verschil van twee duizendsten noteerde Jordy Koullen de pole position voor Danny Petiet.
Tijdens het opstellen voor de eerste wedstrijd leek alles naar wens te verlopen, echter toen het formeren gestart werd, kwam er een stevige, kortdurende hoosbui naar beneden die het circuit tot een waterballet omtoverde. Met slicks was het niet meer te doen, dus volgde code rood.
Nadat de regenbanden eronder zaten, vond er een herstart plaats. Het werd een interessante wedstrijd waarin Petiet in de eerste ronde vol door het grind ging in de chicane voor de ingang van de pits. Hiermee was de kans op een goede klassering in de eerste wedstrijd verloren. Ryan van de Burgt profiteerde en won de wedstrijd nipt voor Nick de Vries, die sneller was maar hinder ondervond van achterblijvers. Jordy Koullen viel terug naar een derde positie na de chaos in de eerste ronde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet