Chrono NK 2-takt

Chrono: Zon en regen wisselen elkaar af tijdens de RMC in Kerpen (lang)


verslag_1

Na Berghem, Amsterdam en Spa-Francorchamps was het afgelopen zaterdag kartbaan Kerpen waar de Chrono Rotax Max Challenge verreden werd. Het werd een weekend waarbij de monteurs en coureurs erg op de proef werden gesteld door de weersomstandigheden die extreem snel veranderden. Op het ene moment scheen de zon volop maar voordat iemand enige dreiging van regen kon ontdekken, stortte het met bakken uit de hemel.


Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis


Mirco Max
De Micro Max klasse deed afgelopen weekend haar intrede op het circuit van Kerpen. Jonge rijders vanaf 8 jaar kunnen in deze klasse terecht. Dobla sponsort deze klasse waardoor het inschrijfgeld slechts 50 euro bedraagt. Een ideale kans om met betrouwbare motoren in een competitief startveld te kunnen racen! Een zevental rijders maakte hiervan gebruik en lieten zien dat er ook in een relatief klein startveld volop spanning kan zijn.

verslag_2

Stephen van Ginneken pakte de pole position voor Luuk Montfoort. Na een zinderende eerste wedstrijd, waarin de topdrie van het veld om elke centimeter vocht, was het Luuk Montfoort die de eerste wedstrijd op zijn naam schreef. Dobla-rijder Scott Swart volgde nipt als tweede over de finish en polesitter Stephen van Ginneken kwam met een verschil van drie tienden van een seconde als derde over de streep.

Weer spanning
Ook tijdens de tweede race was het weer spannend in de kopgroep. Het was wederom Luuk Montfoort die op het allerlaatste moment nog als eerste over de streep kwam. Ditmaal voor van Ginneken en Kuijer.
In de derde wedstrijd was het verschil wat groter omdat er onder natte condities gereden werd. Montfoort had de juiste aanpassingen aan de voorkant van de kart gemaakt om zo een gat te slaan naar de rest van het veld. Kuijer volgde wederom als tweede voor van Ginneken.
Luuk Montfoort was de man die de eerste dagoverwinning behaalde tijdens de eerste Micro Max wedstrijd! Stepen van Ginneken volgde keurig als tweede voor Christian Kuijer.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet