Diversen

Indoor: Spannende vijfde Master Kart Series in Middelburg


De tweede kwali weer volop er voor gaande teams, met een zelfde beeld als in kwali 1; de eerste vijf het zelfde, waardoor als afvallers te noteren waren IKM2ND Edition, Veersedam, verrassend als koploper in de tussenstand er uit, Auto Sturm Nissan, Team Speedworld en SignMind. Verschil tussen de laatste voor de derde kwali geplaatste Swalmen en IKM2ND, 4/100 sec.

Dan de beslissende kwali voor de pole. En het was de dekselse Corne Snoep die met het extra punt aan de haal ging met 1/100 voorsprong op nummer 2 OCS. EEENHONDERDSTE VAN EEN SECONDE, nagenoeg niets dus. Dat beloofde al veel goeds voor de race. Nummer drie Mechanica-van Deijne zat ook maar op net een tiende, weer op enkele hondersten gevolgd door Indoor Karting Swalmen en Volmer – Golff Racing. HOEZO CLOSE RACING?? Vanwege sleutelen voor de race (op verzoek) werden Traxx-Nieuwenhuys en Try-Out Racing naar de twee laatste startplaatsen terug verwezen.

En dan de race. Wat een geweld werd er op de mat gelegd.Vanaf het begin knokkende teams op 1 en 2, want Proturn-KCR en Oscar Car Stereo OCS hadden elkaar gevonden. Als aan een strakgetrokken elastiek gewoon drie uur racen. Wisselend van kop, en dat met verschillende rijders. Geweldig spektakel. Mechanica en IK Swalmen hadden elkaar ook gevonden en langzaam kwam VM Golff daar bij. Mechanica in hun nieuwe kleuren zwart en geel. Even wennen voor de WL.

race5_3

Vanaf deze race is communicatie-apparatuur verplicht gesteld. Voor de WL wordt blauw vlaggen hierdoor zeer beperkt. De teams zijn verantwoordelijk gesteld voor een goed verloop bij het lappen van achterblijvers en het aan de kant gaan. En het moet gezegd, behoudens een enkel voorvalletje ging het super goed. Meer rust op de baan en bij de wissels. Compliment voor de teams die het goed oppakken.

Na 89 ronden viel helaas het team van Bimex Rosmalen met een defecte kart uit. Helaas, want het ging tot dan erg goed. OCS verbaasde vriend en vijand. Tot nu toe waren de resultaten niet denderend geweest, maar had het team wel een duidelijke strijdende lijn in de prestaties. En het kwam er nu uit. Eerst de pole en dan nu tot het eind het gevecht om de overwinning met Proturn KCR. Mechanica was het enige team dat dit geweld nog kon volgen, maar daar bleef het bij.

Na anderhalf uur racen lagen deze drie teams nog in de zelfde ronde, op een ronde gevolgd door vijf teams met een rondje minder, aangevoerd door VM Golff Racing, de winnaars van de race in Oldenzaal. Ook goed om te zien was dat IKM 2ND de tegenslag wat te boven komt en knap op P6 rondging, in felle strijd gewikkeld met Veersedam Auto en Karting Swalmen. Voor Swalmen geldt hetzelfde verhaal als voor IKM2ND, de tegenslag lijkt overwonnen en de weg omhoog is gevonden. AutoSturm Nissan Racing sloot deze fel strijdende groep.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet