Diversen

Indoor: Spannende vijfde Master Kart Series in Middelburg

Zaterdag trainden de teams nog met eigen blok en was het zaaks om de juiste afstelling te vinden. Dat viel voor een aantal niet mee. De baan is dan ook zodanig neergelegd dat je niet zomaar hard gaat. Kart beheersing is een vereiste. Gaandeweg de training kwamen de teams dichter bij elkaar. Speculaties over winst waren niet van de lucht. De loting van motoren die werd verricht in de namiddag zou een paar verrassingen voor de race in petto hebben.

Tekst: Casper Reinders
Foto's: MKS/ PR


Zaterdag trainden de teams nog met eigen blok en was het zaaks om de juiste afstelling te vinden. Dat viel voor een aantal niet mee. De baan is dan ook zodanig neergelegd dat je niet zomaar hard gaat. Kart beheersing is een vereiste. Gaandeweg de training kwamen de teams dichter bij elkaar. Voor mij opvallend hoe goed een paar teams trainden, zoals Swalmen, Bimex en North Racing. Speculaties over winst waren niet van de lucht.De loting van motoren die werd verricht in de namiddag zou een paar verrassingen voor de race in petto hebben.

Trouwens, moet even vermeld worden, wat hebben de mannen van SignMind hun helmen geweldig laten brushen zeg. Scheelde meteen een paar tiende. En ook even opgemerkt dat je Dennis Knecht niet meer moet vragen of zijn opa sneller was, want we weten dat Rob zijn broer is en niet zijn opa .

Zondag gingen we er eens recht voor zitten. En nadat alle motoren waren opgebouwd en in de vrije training waren getest konden we met de F1 kwalificatie aanvangen. En meteen werd er geweldig gas gegeven. Verrassend in de kop, toen al, OCS, 4/100 achter Proturn op plaats 2. De afvallers waren van P11 t/m P16 Traxx-Nieuwenhuys, verrassend op hun thuisbaan IKM, North Racing, Bimex, Coronel en Try Out. Laatste twee teams voor mij toch wel verrassend. Voor North trouwens het bewijs dat ze er goed bij zitten.

race5_2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet