DKM

Internationaal: Nederlands succes in Liedolsheim tijdens DKM! (update)dkm3_davies

DJKM (KF3)

Dylan Davies, uitkomend voor Blanken Tuning, kende een lastig weekend in Ampfing. Dit weekend in Liedolsheim was hij helemaal in zijn element en nam een tweede positie achter Tom Grice in beslag tijdens de sprintwedstrijd. De finale sloot hij keurig af op een vierde positie terwijl P.D.B Racing hier een een-tweetje noteerde. Chantal van Haandel was erg goed op weg met een 8ste positie in de sprintwedstrijd en een 7de positie in de finale. Michael Plooij eindigde hier slechts twee plaatsen achter van Haandel als negende. Tim van Laarhoven had de smaak goed te pakken met een vierde positie in de sprintwedstrijd, kwam in de problemen in de finale en sloot af met een teleurstellende 25ste positie. Tom Grice verstevigde de leiding in het klassement voor Rene Binder. Dylan Davies is met een 7de positie, net één positie voor van Haandel, beste Nederlander in het tussenklassement.

Dylan Davies over het weekend: "Warming-up ging slecht, dus er moest nog heel wat gebeuren met mijn 25e tijd. Teleurstellend dus, maar voor de prefinale mocht ik als 3e starten. Ik had een goede start gemaakt maar de rode vlag kwam tevoorschijn vanwege een crash. Een herstart was het gevolg. Ook tijdens de tweede start was ik erg goed weg en zat ik meteen in de eerste ronden in gevecht met Tom Grice die de leidende positie in handen had! Ik werd uiteindelijk tweede en kon ook vanaf deze positie de finale aanvangen. In de eerste ronde van de finale kwam ik in aanraking met Grice en Farnbacher. Wederom verscheen de rode vlag, snel bumpers verwisselen en klaarmaken voor de herstart die deze keer wel goed ging. In de eerste ronden kon ik nog goed meekomen, maar moest later afhaken en genoegen nemen met een 4de positie. Het was voor mij een bijzonder goed weekend! Blanken Tuning, RSmotorsport en monteur Dennis bedankt hiervoor!"

dkm3_davies_beker

DSKM (KZ2)
Manuel Renaudi schreef beide wedstrijden op zijn naam in de 125cc geschakelde klasse. Verdi Geurts herstelde zich na pech in Ampfing fantastisch en werd respectievelijk derde en tweede in de finale! Danny Stokman eindigde in de sprintwedstrijd knap als 11de en vocht zich zelfs nog verder naar voren naar een uiteindelijke zevende positie in de finale. Steven Geurts eindigde de sprintwedstrijd teleurstellend als 20ste maar kwam sterk terug naar een 11de positie.

Resultaten

dkm3_geurts
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet