DKM

Internationaal: Nederlands succes in Liedolsheim tijdens DKM! (update)

Vrij kort na Ampfing vond dit weekend de derde ronde voor het Duits Kampioenschap plaats in Liedolsheim. Het werd een weekend waarin de Nederlanders zichtbaar meer geluk hadden dan in Ampfing! Ramon Kuipers schreef tweemaal de DCKM (KF2) klasse op zijn naam, Dylan Davies herstelde zich uitstekend met een tweede positie in de sprint wedstrijd en een vierde in de finale en Verdi Geurts stuurde CRG tweemaal naar het podium.

Update: Quote Dylan Davies

Tekst: Ewoud Frielink
Foto's: Michael Melis (archief)


DKM (KF1)
De Deen Michael Christensen schreef beide wedstrijden op zijn naam. In de eerste wedstrijd kon Jack te Braak nog goed meekomen op een vijfde positie maar viel uit in de finale. In het tussenklassement gaat Christensen ruim aan de leiding voor Marcel Lipp en landgenoot Julian Mengers. Te Braak heeft een zesde plek in handen.

DCKM (KF2)
Succes voor Ramon Kuipers! Na twee overwinningen in Oschersleben en pech in Ampfing is Kuipers helemaal terug. Zowel in de sprint als in de finale wedstrijd wist Kuipers de wedstrijd op zijn naam te schrijven. De finale won hij zelfs met negen (!) seconden voorsprong op Patrick Kappis die tweemaal de tweede positie op het podium betrad. Bart Hylkema eindigde beide wedstrijden op een keurige zesde positie. Ramon Kuipers leidt momenteel het kampioenschap met 8 punten voorsprong op Patrick Schranner.

dkm3_kuiper
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet