Diversen

Internationaal: Geen podium voor Danny Bleek in Salbris

Tijdens derde webstrijd voor het Frans Kampioenschap in Salbris wist Bleek zijn podia van de voorgaande wedstrijden niet te kunnen voortzetten. Joffrey Demanse greep in de pre-final naar de overwinning en Thomas Mich zegevierde in de finale terwijl Bleek de finish niet bereikte.

Julien Poncelet won de prefinale maar viel terug naar een vierde plek in de KF1 finale. Mike
Courquin won voor Anthony Abasse. Benjamin Bailly had een sterk optrede in Varennes maar moest nu toekijken vanaf een zesde positie. Scott Jenkins had een goede finale in het vooruitzicht na een overwinning in de KF2 klasse, maar viel uit. Mickaël Ryall profiteerde en won. Christopher Quillet stuurde zijn Birel als eerste over de finish in de KF 3 prefinale en hield daarmee Sébastien Bailly achter zich. In de finale waren de rollen echter omgedraaid.

In de prefinale voor de 125cc geschakelde klassen zag het er nog redelijk uit voor Bleek. Een vierde positie gaf nog genoeg kansen voor de finale. Joffrey Demanse won voor Thomas Mich, beide rijders vormen niet direct bedreiging voor de leidende positie van Bleek in het kampioenschap op dat moment. De nummer twee in het klassement Tony Lavanant reed slechts twee ronden. In de finale was het Thomas Mich die naar de overwinning toe reed, ditmaal voor Enzo Zefirini en Hugo Valente. Op de helft van de wedstrijd moest Danny Bleek opgeven waarmee dure punten verloren gingen. Lavanant startte de wedstrijd niet.

Resultaten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet