CIKFIA

Internationaal: Preview CIK-FIA Europees Kampioenschap te Varennes

De eerste ronde van het Europees Kampioenschap voor de klassen KZ1, KZ2 en KF1 vond plaats in het Italiaans Ugento. Het Franse Varennes zal van 21 tot en met 25 juni het toneel vormen voor de tweede ronde en tevens laatste ronde voor de KZ1 klasse. Voor de Nederlanders Thomas Knopper en Danny Bleek begon het Europees Kampioenschap met een overwinning in de KZ2 klasse. Knopper heeft hiermee momenteel de leiding in handen van het kampioenschap!

Foto's: Michael Melis/ TonyKart

KZ1
Het Europees Kampioenschap van 125cc geschakelde KZ1 klasse (voormalig Super ICC) zal in Varennes eindigen, waarna de World Cup plaats zal vinden in Sarno te Italië op 2 september. Allesandro Manetti staat comfortabel aan de leiding na de twee wedstrijden in Ugento. De Belg Jonathan Thonon en Jérémy Iglésias maakte beide wedstrijden het podium compleet en zullen de voornaamste concurrenten zijn voor Manetti. Als enige Nederlander doet Verdi Geurts het verdienstelijk in de top 10 op een negende positie in het tussenklassement. Wellicht kan Geurts hier nog voor een verassing gaan zorgen.

dkm2_8
Verdi Geurts in actie tijdens het Duitskampioenschap in Ampfing.

KZ2
Kunnen de Nederlanders Knopper en Bleek de leidende positie in het Europees Kampioenschap behouden? Dat is de grote vraag voor het volgende weekend. Danny Bleek verkeerd momenteel in topvorm, alleen een straf na een valse start deed hem in de tweede wedstrijd terugwerpen. Tijdens het Frans Kampioenschap in het tweede weekend van mei behaalde Bleek al een overwinning en een tweede plek, en jawel op het circuit van Varennes. De kansen zijn groot, de concurrentiedruk echter ook.

KF1
De Italiaan Marco Ardigo, Europees Kampioen 2005 en 2006, won recentelijk de World Cup in Suzuka. Kortom, Ardigo verkeerd in topvorm en is de favoriet voor dit kampioenschap. Ardigo weet tot nu toe in combinatie met de motoren van Vortex en Tony Kart het beste uit de voeten te komen met de nieuwe generatie long life 125cc motoren. Fransman Armand Convers behaalde twee maal een tweede positie in Ugento maar zal moeten oppassen voor de Deen Michael Christensen die 11 punten achter Convers op een derde positie in het tussenklassement staat. Ook de Belg Benjamin Bailly en Kazeem Manzur zijn de moeite waard om in de gaten te houden na hun succesvolle optreden tijdens het Frans Kampioenschap in Vareness.

Entry lists
KF1
KZ1
KZ2
marcoardiro
Marco Ardigo in topvorm
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet