Diversen

Internationaal: Toninelli overheerst KZ2 klasse tijdens Italiaans Open Masters


openmasters1

De vierde ronde van het Italiaans Open Masters kampioenschap is ditmaal verreden op het circuit van Lonato. Wederom stond er een sterk Nederlands deelnemersveld aan de start. Het geluk ontbrak echter voor sommige rijders om een podium te kunnen behalen. Gary Catt was heer en meester in de KF1 klasse en stelde het kampioenschap dit weekend veilig.


Tekst: Ewoud Frielink
Foto's: Tonykart

KZ2
Roberto Toninelli (Intrepid/ TM) overheerste de KZ2 finales. Jonathan Thonon behaalde een vijfde positie in de eerste finale en twee plekken hierachter klasseerde van Johan van Dreven zich als 7de. Kevin Jansen werd 13de, Knopper 15de en van Meever 19de. In de tweede finale won Toninelli wederom, ditmaal met teamgenoot Alessandro Manetti direct naast hem op een tweede positie. Knopper kwam goed naar voren en behaalde een zevende positie voor Rick Dreezen. Jansen, van Meever, Leytens en Meijers werden respectievelijk 14de, 15de, 16de en 18de. Johan van Dreven werd uitgesloten voor het gehele evenement.

KF1
Davide Foré moest in de eerste finale genoegen nemen met een derde positie, Gary Catt won. In de tweede finale vocht Foré zich goed terug naar een overwinning en doet hiermee goede zaken in de stand voor het kampioenschap. Na drie moeilijke races weet Foré zich op te werken naar een 3de plek. Niemand kan echter de positie van Gary Catt meer bedreigen. Met 169 punten behaalde punten en nog één race in het vooruitzicht heeft Catt het kampioenschap veilig gesteld.

KF2
Vortex lijkt vooralsnog de dienst uit te maken in de KF2 klasse. Miki Monras (Parilla/ Maranello) schreef de eerste finale op zijn naam. Vortex rijders Camponesch en Fonther volgden. Te Braak moest na 16 ronden de wedstrijd staken. In de tweede finale zijn de rollen omgedraaid. Fonther, Camponesch en Stevens bezetten hier de eerste drie plaatsen. Jack te Braak kwam erg knap terug naar een 19de positie. Will Stevens lijkt de beste papier te hebben voor het kampioenschap met 15 punten voorsprong op Maring Burkhard.

KF3

Matteo Vigano schreef de eerste finale op zijn naam voor PDB rijder Tom Grice. Keving Ceccon komt in de tweede finale terug vanaf een 10de positie en wint de wedstrijd! De Brit Max Goff werd tweede voor Matteo Vigano. Laatst genoemde heeft een leidende positie in het tussenklassement met 10 punten op Jack Harvey die twee slechte laatste wedstrijden kent in vergelijking met de twee openings wedstrijden.

Resultaten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet