Diversen

Internationaal: Stralend weer bij vierde BMC in Genk


De tweede manche liet ook weer hetzelfde beeld zien. Hardwerkende coureurtjes die niet voor elkaar onder willen doen, elk stuk van het circuit gebruiken inclusief curbstones en zelfs het grasveld, bloedstollende uitremacties en billenknijpende ouders die meeleven aan de zijlijn.

Ook nu was het een snelstartende Max Verstappen die als eerste de rechterbocht na de start bereikte. De Halvelrijders Jasper de Brouwer en Marijn Kremers waren dit keer sneller weg dan Peter Hoevenaars. Daarachter was het Jordy Schoonderwoerd die de achtervolging inzette op de kopgroep. Peter Hoevenaars liet zien dat hij het alleenrecht had op de tweede plek want hij passeerde de twee Havelrijders. Deze waren het niet helemaal eens want zij bleven op korte afstand rijden. Ook de vijfde pelk was nog niet vergeven want Romain de Leval bleef Jordy Schoonderwoerd flink op de bumper zitten. Ook daarachter waren Bas de Laat, Kevin de Rooij en Sandro Legrain het niet eens wie er nou voorop mocht rijden. Deze mannen wisselden nogal eens van plaats waarbij Kevin de Rooij toch de snelste bleek te zijn op een zevende plek, gevolgd door Sandro Legrain en Bas de Laat die in het gevecht met Kevin de Rooij even buiten de baan was geraakt. Maar ook deze manche liet zien dat de afstand tussen Max en de achterliggende rijders steeds kleiner wordt.

4_3

De start van de derde manche liet zien dat Max Verstappen wel snel startte, maar op de bumper werd gezeten door de twee jongens van Havelracing en de Sodirijders van Van der Polkarting. Ook nu weer werd er een gevecht gehouden achter de rug van Max door Marijn Kremers, Jasper de Brouwer, Peter Hoevenaars, Jordy Schoonderwoerd, Romain de Leval en Kevin de Rooij. Peter Hoevenaars rekende op bekende wijze af met Marijn Kremers en Jasper de Brouwer die onderling ook niet eens waren wie de derde plek mocht hebben. Maar achter die groepje had Jordy ook de aansluiting gevonden en hij mengde zich in het gevecht. Daarachter had Romain de Leval een gaatje kunnen slaan op de groep Kevin de Rooij, Bas de Laat, Jordy Lievens en Sandro Legrain.

Net als in eerdere manches zaten de rijders in deze groep elkaar in het vaarwater. Kevin de Rooij deed er alles aan om alle aanvallen af te slaan, maar dit keer was hij het die in het gevecht met Bas de Laat het onderspit delfde tijdens een uitrempoging in de laatste ronde. Jordy Lievens haakte gelijk aan bij Bas de Laat en passeerde Kevin ook. Voor alles reed Max gevolgd door Peter Hoevenaars en Jasper de Brouwer. Jordy Schoonderwoerd had het aardig aan de stok met Marijn Kremers maar werd nu wel vierde. Zesde werd Romain de Leval, gevolgd door de groep Bas de Laat, Jordy Lievens, Kevin de Rooij, Sandro Legrain, Antony Egelmeers en Vincent Convents.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet