Diversen

Internationaal: Stralend weer bij vierde BMC in Genk

De vierde wedstrijd van het Belgian Max Challenge Mini Max kampioenschap werd dit keer verreden op het circuit Horensbergdam in Genk. Onder een starlende zon traden ook de coureurs in de klasse Minimax aan. Al in de vrije training was aan de tijden te zien dat de competitie in deze klasse wel erg hoog is. De tijden komen steeds dichter bij elkaar te liggen. Alleen Max Verstappen was 0,8 seconde sneller dan de tweede man Peter Hoevenaars. De tijdtraining liet vrijwel hetzelfde beeld zien. Max Verstappen snelste, Peter Hoevenaars er achter gevolgd door een tiental rijders die binnen een seconde liggen.

Tekst & foto's: Frans de Rooij

4_1

Bij de eerste manche was het Max Verstappen die als eerste weg was gevolgd door Peter Hoevenaars en Jasper de Brouwer. Terwijl Max met hoge snelheid ervan door ging ontspon er in het veld allerlei gevechten van groepjes coureurs die er alles aan deden elkaar te slim af te zijn. Peter Hoevenaars moest zijn best doen om zich Jasper de Brouwer van het lijf te houden terwijl deze op zijn beurt op de huid werd gezeten door Jordy Schoonderwoerd die zelf ook werd aangevallen door Marijn Kremers. Daarachter vormde zich ook een groep bestaand uit Romain de Leval, Sandro Legrain, Bas de Laat, Vincent Convents, Amory Egelmers die onderling het ook niet eens waren met de plek waarop zij reden. Daarachter rukte een slecht startende Kevin de Rooij op die bij de start terug was gevallen van een vijftiende plaats. Hij begon het voor hem liggende groepje op te rollen en in dit groepje werd om elke meter gevochten.

Inmiddels had Max wat afstand genomen en wist Peter Hoevenaars ook een gaatje te slaan naar de derde rijder Jasper de Brouwer. De andere Havelrijder Marijn Kremers passeerde Jordy Schoonderwoerd in een van de laatste ronde en door de gevechten in de achterliggende groep wist Romain Leval zich ook los te rijden en hij eindigde op een zesde plaats. Een sterk rijdende Kevin de Rooij liet zien dat hij zich steeds beter gaat thuisvoelen op zijn Sodi want hij werd zevende, gevolgd door Amory Egelmers, Bas de Laat en Sandro Legrain.


4_2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet