Diversen

4-takt: Verslag 1e Sprintwedstrijd Uitgeest, 1 april

De eerste Sprintwedstrijd van het nieuwe seizoen was met prachtig weer. Het is altijd weer afwachten wie wat en waar gaat/gaan rijden. Op het circuit van Uitgeest was het al vroeg een drukte van jewelste. Er werd gesleuteld, afgesteld en getraind. De eerste wedstrijd is altijd weer aftasten. We mogen spreken van een uitstekende wedstrijddag, waar maar liefst 28 prokart teams op afgekomen waren.

Tekst: PR

Ook de andere races waren goed bezet. Veel oude gezichten uit de Cadet klasse zijn doorgestroomd naar een andere klasse. Veel nieuwe gezichten hebben ons gevonden om ons te voorzien van spannende wedstrijden. Ook in de N4T/B&S veel oude, maar vooral ook veel nieuwe gezichten.

Prokart
In de Prokart klasse werd close gereden. Veel bekende coureurs uit de Kings of Karting waren in strijd met elkaar en het waren drie spannende manches die uiteindelijk gewonnen werd door SpareRib 2 met coureur Gregor Arts. Tweede Geer en Goor en HIK/ Koene derde. Voor de Prokarts was een loting uitgeschreven. Onder de deelnemers werd een inschrijving Kings of Karting verloot. Deze werd gewonnen door rijder Guido Serné.

Cadet 160
In de Cadet 160 klasse ging Chris van Ruiten er met het dagklassement vandoor. Nieuwkomer Finn Kooijman ging bij de Cadet Rookies als dagwinnaar naar huis. Finn Kooijman is geheel nieuw in de kartsport. Afgelopen winter heeft hij voor het eerst in wedstrijdverband het winterkampioenschap in Uitgeest gereden. Sturgis Lammes, ook een nieuwkomer, mocht de tweede plaats op zich nemen. Helaas ook een wat minder leuk bericht. In de eerste manche is Tijn Middeldorp over de kop gegaan en heeft hierbij zijn pols gebroken. Inmiddels zit er mooi gips omheen, maar Tijn heeft nog veel pijn. Wij wensen Tijn beterschap en hopen dat hij weer spoedig is hersteld.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet