Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: Belgian Max Challenge: Kampioenschap start dit weekend met nieuwe banden en Rotax-support

IMG 0009

Het nieuwe seizoen van de RACB Rotax Belgian Max Challenge staat op punt van beginnen. Komende zondag gaan de gasschuiven weer volledig open op het circuit van de "Home Of Champions" : Karting Genk. Het beloofd een koude start van het jaar te worden maar wel een zonnige. Mutsen, sjaals én een kop warme Chocomel zullen geen overbodige luxe
zijn.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: Michael Melis


We zijn verheugd over het aantal aanmeldingen voor deze wedstrijd. Met name de interesse voor de Micro én Mini Max klasse stemt ons tevreden. Deze twee klassen vormen nog altijd de basis voor een doorstroming naar de hogere kart klassen.

Trainingen
Op zaterdag zijn de vrije trainingen voorzien, opgesplitst in sessies. De trainingen vangen aan om 09:00u en eindigen op 18:00u. In de namiddag verwachten wij de Micro-, Mini-, en Junior Max in de brasserie voor de Briefing. De overige klassen krijgen deze briefing op zondag morgen.

IMG 0016

Wedstrijden
Op zondag beginnen we om 08:45u met de Warm-up om vervolgens om 09:45u met de kwalificatie te beginnen. De start van de 1ste manche staat gepland om 11:00u. De laatste start staat gepland om 17:25u gevolgd door de prijsuitreiking in de Brasserie om 18:15u.

Introductie nieuwe MOJO D5 band
Het heeft even op zich laten wachten maar met trots kondigt Rotax BRP haar nieuwe MOJO D5 band aan. De band, die significant vele malen beter is dan zijn voorganger de MOJO D4, zal voorlopig alleen in de BMC, de BNL, de Euro Trophy, de Chrono en in Duitsland ingevoerd worden. Uiteraard wordt deze band ook gebruikt tijdens de Grand Finals in Brazilië.

Wij zijn ervan overtuigd dat de band voldoet aan de huidige wensen die een karter eist!

Rotax ondersteuning
Rotax BRP gaat dit jaar effectief meer zichtbaar zijn tijdens Rotax events.
Tijdens BMC 1 is Darell Smith van Rotax BRP aanwezig om support aan rijders én teams te geven waar dat nodig is. Hij zal actief rondlopen in de Paddock en iedereen die dat wenst van advies te voorzien.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet