Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: Belgian Max Challenge: Stralende zon trekt streep onder Belgian Max Challenge

IMG 0012

In bijzonder mooie omstandigheden sloot de Belgian Max Challenge gisteren zijn seizoen af op Karting Genk. Het seizoen komt iets sneller aan zijn einde dan andere jaren, maar er staat volgende week nog een belangrijke race op de planning. Heel wat rijders gebruikten daarom deze race als voorbereiding op de Golden Trophy van volgende week met; een Grand Finals Ticket te verdelen.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Maar de laatste wedstrijd van het seizoen betekend natuurlijk veel meer dan het einde van dit kartjaar. De titelstrijd loopt ten einde, de kampioenen raken bekend.

In de MicroMax is die eer weggelegd voor Dani van Ruiten, samen met zijn monteur Ramon Rietveld reed hij een ijzersterk seizoen en was ook in de laatste drie races van het kampioenschap onklapbaar.  Van Ruiten en Douwe Dedecker waren afgelopen weekend het sterkst van het MicroMax veld. Al waren de races wel zeer mooi en fair! Vooral race 1 was mooi om volgen, de kop wisselde vaak van posities en dat zonder beuken en rammen.

IMG 0013

Kai Rillaerts pakte de pole in de MinMax. Groot was het verschil op de nummer twee, Milan Coppens wel niet. Amper 0,012 seconden scheidde de leider in het kampioenschap en Coppens elkaar. Wie verwachtte dat Coppens en Rillaerts het onder elkaar zouden uitvechten dachten verkeerd. Bryan Laudenberg bleek een zeer taaie klant te zijn. Hij werkte zeer sterke races af en wist zelfs race drie te winnen. Een race waarin Coppens in een crash terechtkwam enzo punten moest laten liggen. Rillaerts keerde met twee overwinningen huiswaarts en kroonde zich ook Belgisch kampioen MiniMax.

IMG 0015

De Junioren kwamen met een aangedikt veld aan de start. De races in Spa Francorchamps stelden qua deelnemers aantal teleur maar tijdens de laatste race in Genk stonden er weer 20 rijders aan de start. Dat Luca Leistra de titel 99% zeker mee naar huis zou nemen was duidelijk. Maar spannend werd het tijdens de laatste wedstrijddag zeker. Kobe Pauwels, dé uitdager van Leistra in de MiniMax vorig jaar, was ook dit jaar een van de grootste concurrenten van Leistra en dat bewees de jonge rijder uit Leopoldsburg dit weekend nog eens. Leistra pakte de pole met nog geen tiende voorsprong op Pauwels, Dani Van Dijk volgde op 0,245 seconden. Pauwels won race één en drie, Leistra nam race twee voor zijn rekening. Het waren mooie races om volgen waarin Leistra en Pauwels elkaar het niet makkelijk maakten. De laatste race eindigde de kersvers kampioen Leistra in stijl, hij startte als laatste en kwam terug tot P3. Een mooi einde van een mooi eerste seizoen in de Junioren!

Michael Cool en Rob van Rompaey verdeelden de zeges in de GentleMax en de Senior Plus. Beiden wonnen ze alledrie de races, met overmacht. Zelfs startend vanaf de laatste plaats sneed Cool door het veld. Langer als vijf ronden duurde het niet eer hij weer aan de kop van het veld reed. Dat Cool dit jaar outstandig was hoeft geen betoog, volgend jaar toch maar weer Senioren?

IMG 0016

In de Senioren kregen we een nieuw gezicht op de eerste startrij. Ilian Bruynseels werkte dit weekend zijn eerste wedstrijd in de Senioren af en reed naar poleposition voor Xander Pryzbylak en Mick Nolten. Race één werd een bijzonder mooie wedstrijd met het nodige duw en trekwerk, al maakt dat het net zo mooi! Dylan Lahaye bewees nog maar eens om op het gepaste moment de juiste keuzes te maken en wist alle drie de races te winnen. Daarachter veranderde de uitslag gedurende de races maar Lars Van Vark en Mick Nolten mochten op het einde van de dag wel mee naar het podium.

IMG 0014

In de DD2 kon het hét weekend worden van Gilles Puelings. En dat werd het, Puelings maakte deze winter de juiste keuze en was in het DD2 veld onklopbaar. Opnieuw scoorde Puelings de maximale score en dat maakt hem kampioen in de DD2. In de DD2 Masters mocht Alexander Durlinger aan het feest!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet