Kartcentrum Lelystad

9 jonge karttalenten door naar halve finale Formido Talentscouting

Onlangs vond bij Kartcentrum Lelystad de kwartfinale van de Formido Talentscouting plaats. Na hun eerste trainingsdag op 9 september, moesten de 13 geselecteerde deelnemers nu tijdens drie races hun snelheid, techniek en potentie aan de jury laten zien, waarna er vier afvielen. De negen overgebleven talenten krijgen op 18 november in Lelystad hun volgende trainingsdag, bestaande uit techniektraining op het circuit, media- en presentatietraining en opdrachten voor sponsorfinding en signeersessies.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR


De Formido Talentscouting werd vorig jaar voor het eerst gehouden en is speciaal bedoeld voor karttalenten tussen 7 en 10 jaar, die nog geen wedstrijdlicentie hebben. In juli en augustus 2017 zetten bijna 400 kinderen een tijd neer bij Kartcentrum Lelystad. Daarvan gingen de 12 provinciesnelsten plus de overall snelste door naar de kwartfinale. De halve finale vindt plaats op zaterdag 23 december, waarna de grote finale op 13 januari tijdens de Kartbeurs van Nederland verreden wordt.

Meer informatie: www.kartcentrumlelystad.nl/formido-talentscouting

formido-kart-talenten
Voorafgaand aan de kwartfinale van de Formido Talentscouting.

Kartrace voor kinderen
De kwartfinale van de talentenjacht werd gehouden tijdens de jaarlijkse Formido Kidskartcup, een speciale kartrace voor kinderen vanaf 4 jaar. Door de nieuwe huurkarts van Kartcentrum Lelystad, konden ook kinderen meedoen die nog geen eigen kart hebben. "Voor de deelnemers aan de Formido Talentscouting was dit een perfecte dag om kennis te maken met de spanning en opwinding van een echte kartrace. Ze moesten in drie ronden laten zien wat ze in huis hadden, zo konden we alle criteria goed beoordelen. Eigenlijk zouden er acht doorgaan naar de halve finale, maar het was zo close dat we uiteindelijk besloten nog even door te gaan met negen.", aldus Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Lelystad.

Halvefinalisten
De negen deelnemers die door zijn naar de volgende trainingsdag en de halve finale van de Formido Talentscouting zijn:

Fabian Feliciano Rebelo (10) uit Dronten
Tim van Elleswijk (8) uit Waddinxveen
Kas de Kreek (9) uit Oosterhout
Niek van den Berge (9) uit Heinkenszand
Annabelle Brian (9) uit Winsum
Colin van Lammeren (9) uit Vinkeveen
Jayden Thien (9) uit Echt
Vincenzo Raimondo (9) uit Elst
Nick Fieten (8) uit Westerbork

Afgevallen zijn helaas:
Joëlle van den Akker (9) uit Schijndel
Kevin van den Berg (10) uit Aalsmeer
Jelte Bouma (8) uit Marrum
Ralph Rozema (8) uit Staphorst

Over Kartcentrum Lelystad
Kartcentrum Lelystad heeft de grootste kartschool van Nederland, is marktleider in de kartverkoop en beschikt over een in 2013 geheel vernieuwde outdoor kartbaan in Nederland ontworpen door de internationale topingenieur Franz Schreiner. Deze mooie outdoor kartbaan is 735 meter lang en zorgt voor een spannende race met uitdagende bochten en volop inhaalmogelijkheden. Kartcentrum Lelystad biedt een totaalconcept met kartmogelijkheden voor alle leeftijden, met eigen kart of met huurkarts en voor zowel recreatieve als sportieve doeleinden, alsmede voor bedrijfs- en kinderfeesten. www.kartcentrumlelystad.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet