BNL Karting Series

Karting: BNL Karting Series: Slotakkoord van de BNL Karting Series in Genk

Start

Op Karting Genk werd afgelopen weekend het slotakkoord voor de BNL Karting Series gegeven. Na een seizoen wat alweer voorbij was zonder dat we het goed en wel beseften kennen we de kampioenen in iedere klasse. De BNL Karting Series staan al enkele jaren gekend als een internationaal kampioenschap en dat was ook dit jaar niet anders met buitenlandse rijders en teams die richting Genk en Ostricourt trokken.


Tekst: Philippe De Roeck

Douwe Dedecker mag zich een jaar lang kampioen in de MicroMax klasse noemen. De GKS thuisrijder legde een vrij indrukwekkend parcours en toonde zich vooral in het laatste weekend oppermachtig. Met vier raceoverwinningen op vier races kunnen we niet anders zeggen dat Dedecker een sterk seizoen afwerkte. Achter Dedecker kregen we zaterdag en zondag verschillende podiumkandidaten. Gastrijder Simon Birch Kirstensen wist punten te scoren met twee twee plaatsen. Terwijl ook Senna Versluijs, Tom Braeken, Amaury Meertens en Mitchell Van Dijck de weg naar de top drie vonden. In de eindstand kroonde Tom Braeken zich tot vicekampioen voor Amaury Meertens die derde werd.

Tien MiniMax rijders begonnen zaterdag aan het slotweekend. De man om in het oog te houden was Kai Rillaerts die aan de leiding ging in het kampioenschap. Met al vijf overwinningen op de teller stond Rillaerts er goed voor maar zeker ben je nooit. Zeker niet wanneer een van je uitdagers om de titel, in dit geval Thomas Martens, de eerste race op zijn naam schreef. Thomas verloor een dag eerder zijn grootvader, de man die in regen en in zon, tijdens weekend of door de week en op dagen wanneer hij zich goed, maar ook minder goed voelde zijn kleinzoon vergezelde naar de kartbaan om te trainen. Een mooier eerbetoon dan winnen kon Thomas zijn opa niet geven. Martens scoorde genoeg punten om de derde plaats in de eindstand van de BNL te pakken. Vanaf race twee was het Rillaerts time. De Belg scoorde nog twee overwinningen en stelde daarmee de titel veilig. Kris Haanen werd knap derde in de
eindstand.

Junior

Ilias Bruyneels was tijdens de vorige BNL in Ostricourt in bloedvorm en pakte drie overwinningen op vier races. Het bracht hem in volle strijd om de titel maar het liep dit wekend niet zoals gehoopt. Bruyneels wist slechts één keer derde te worden en dus ging de strijd om de titel nog tussen twee andere piloten. Luca Leistra rijdt in de BMC de pannen van het dak maar het niveau in de BNL ligt toch hoger. Twee tweede plaatsen, een derde en een vijfde plaats volstonden niet om Clayton Ravenscroft van de titel te houden. Ravenscroft scoorde vier op vier en is de BNL Kampioen voor Leistra en Bruyneels.

Ook in de Senioren gingen er iemand met de volle pot vandoor. Dylan Lahaye claimde met vier overwinningen tijdens het laatste weekend de titel. Jordan Brown Nutley werd twee keer tweede op zaterdag en twee keer derde op zondag en zag Lahaye uitlopen en de titel claimen. Nutley werd tweede, Harrison Thomas derde. Ook hier dus een internationaal podium.

DD2

Barrie Pullinger is een bekend figuur in de BNL paddock. De Britt draait al ettelijke jaren mee op hoog niveau en kende een heel sterk weekend in Ostricourt. Tijdens de laatste manche in Genk afgelopen weekend verging het Pullinger wat minder, hij wist geen enkele keer in de top drie te finishen. Maar Kevin Ludi kon niet genoeg punten terugpakken en zag Pullinger de winst pakken. Vincent Jewell won de eerste race van het weekend en werd daarna zesde, derde en tweede. Daarmee stelt hij zijn derde plaats in de eindstand veilig.
In de DD2 Master klasse kwamen er drie rijders in actie. Roland Billings werd er kampioen voor Tamsin Germain en Christophe Adams.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet