Chrono NK 2-takt

Karting NK 2-Takt: Welke karttalenten vertegenwoordigen Nederland op de Rotax Grand Final in Portugal?

start-2takt

In het aankomende weekend van 9 en 10 september racen de grootste karttalenten van Nederland weer om de prijzen tijdens de voorlaatste ronde van het kampioenschap in de 2-Takt-klasse op Circuitpark Berghem. Behalve punten voor het kampioenschap, staat er dit weekend iets extra's op het spel: een plek in het Nederlandse team dat naar de internationale Rotax Grand Final in Portugal gaat. En dat is de hoogste trede voor karters in deze klasse.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: Michael Melis

Net als bij de F1 vindt op zaterdag de kwalificatie plaats en op zondag de races en prijsuitreiking. Met in totaal zo'n 100 coureurs aan de start, belooft het weer een spannend weekend te worden met volle tribunes! Het NK Karten wordt georganiseerd door Chrono Karting, onder auspiciën van de KNAF (Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie). Meer informatie: www.chrono.nl

Organisator Gaby van de Burgt van Chrono: "Met het eind van het seizoen in zicht, begint de spanning op te lopen in het kampioenschap. Er zijn nog maar 2 raceweekenden te gaan dus sommige coureurs kunnen hun titel al bijna aanraken terwijl in andere leeftijdsgroepen nog van alles mogelijk is! Dit weekend in Berghem staat er bij het NK Karten 2-takt echter nog meer op het spel. Per leeftijdscategorie krijgt de coureur die na dit weekend aan de leiding gaat in het kampioenschap, een ticket naar de internationale Rotax Grand Finals in Portugal! Daar zullen onze Nederlandse talenten begin november racen tegen andere coureurs van over de hele wereld. Super spannend dus!"

image009

Informatie race-weekend

Datum:
9 & 10 september
Locatie: Circuitpark Berghem, Zevenbergseweg 45, Berghem

Programma: 9 september
17.00
Kwalificatie

10 september
09.20
Vrije training
10.20
Race 1 (alle klassen na elkaar)
13.05
Race 2 (alle klassen na elkaar)
14.45
Race 3 (alle klassen na elkaar)
17.00
Prijsuitreiking en presentatie Team The Netherlands voor Rotax Grand Finals

Alle overige wedstrijdinformatie is ook terug te lezen op de site van Chrono Karting.

Zondag 1e heat weer live meevolgen via Live streaming
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet