Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: BMC: Competitie hervat na zomerpauze

De Belgian Max Challenge begon afgelopen weekend aan zijn tweede seizoenshelft. Na de derde ronde, eind juni in Kerpen, trokken teams en rijders dit keer naar Spa Francorchamps. Een weekje na de Blancpain 24h op Spa, was het dit keer aan de jonge wolven om zich te tonen. Hevige regenbuien maakte van de trainingsdag op zaterdag een te verwaarlozen dag, op zondag bleef het namelijk kurk droog en zonnig.
1E2C1C85-7066-4632-8584-D823C794901C

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis


Dani Van Ruiten klokte de snelste chrono in de MicroMax. Hij pakte de pole voor Thomas Reinaerdts en Lewis Moulaert. Douwe Dedecker zette de vierde chrono neer, maar het was wel de GKS rijder die samen met Van Ruiten een felbevochten strijd voor de winst leverden. Het was Van Ruiten die steeds aan het langste eind trok, maar Dedecker maakte het de Nederlander niet makkelijk. Iedere race wist hij binnen enkele tienden van Van Ruiten te finishen maar Dedecker moest genoegen nemen met een tweede plaats. Rookie Tom Braeken kaapte het laatste podiumplekje weg en werd derde na twee tweede en een vierde plaats.

D299CA6D-FC90-44A8-914E-12CE8945A395

In de MiniMax was de strijd makkelijk om volgen. Slechts vier rijders tekenden present, al werd er wel mooi geracet. Thomas Martens pakte de pole voor Milan Coppens en Kai Rillaerts. Rillaerts maakte de beste start in de eerste race en won de race dan ook voor Martens en Jef Machiels. Ook race twee en drie werden gewonnen door Rillaerts die daarmee de volle pot pakt. Martens eindigde tweede in de eindstand, hij moest in race drie Milan Coppens laten voorgaan. Jef Machiels sloot de dag als derde af, Milan Coppens werd vierde.

798692D2-9837-4418-AAB4-AA7A19D5EDFC

In de JuniorMax was er geen strijd om de overwinning. Met de vingers in de neus wist Luca Leistra de volle pot te pakken. Nadat de Bouvin rijder naar pole knalde won hij overtuigend race één, twee en drie. De strijd voor plaats twee was iets spannender, al was het wel steeds Kobe Pauwels die de tweede plaats op eiste. Justin Polman en Nick Cuppens gingen regelmatig haasje over in de race om P3 maar het was uiteindelijk Polman die twee keer derde werd en daardoor de laatste podiumplaats wegkaapte voor zijn teamgenoot Cuppens.

94E27470-66CA-4A8C-9242-6E609542ECC5

De pole in de Senioren ging naar Xander Pryzbylak. Hij haalde het voor Lars Van Vark en Fazio Franssen. Dylan Lahaye klokte de vierde tijd maar haalde zijn race instinct boven en won race één, twee en drie. Fazio Franssen werd tweede maar moest daar wel alle moeite voor doen. Hij kwam in contact met Pryzbylak in de tweede race en moest als twaalfde weer aansluiten. Terwijl Franssen tweede werd, gaf Pryzbylak op. Lars Van Vark profiteerde en werd derde in de eindstand.

DE2EF45B-A144-4147-9081-26C241DC87FD

In de DD2 was de clean sweep voor Gilles Puelings. Hij klokte de snelste tijd in de kwalificaties en won makkelijk alle drie de races. Nick Van Vugt kon even van de leiding proeven maar moest uiteindelijk drie keer genoegen nemen met de tweede plaats. Tim Verelst legde beslag op de derde plaats. Bij de Masters won Kristof Lijnen voor zijn teamgenoot Alexander Durlinger.

KP076070

Michael Cool was de rapste man van het veld in de Senior Plus/Gentle Max. Hij won alle drie de races voor David Vromman en Hughes De Schepper. Rob Van Rompaey won de GentleMax categorie voor Frans Cool en Thierry van Kerckhoven.

67EE483C-826E-4BC5-8FB2-184C899CFE56
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet